Aydın'da Çilek Sezonu Başladı

Aydın çilek sezonunu açtı. Bir kısmı ihracata bir kısmı da iç piyasaya giden kilosu 9- 11 liradan satılan çileğin üreticileri, sezondan memnun kaldıklarını iletti.

12.04.2021-14:06 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-14:06) Aydın'da Çilek Sezonu Başladı

Aydın'da çileğin en çok üretimi yapılan ikinci ilçesi İncirliova'da sezon başladı. 45 üretici tarafından toplam 600 dekar alanda örtü altı olarak ürettiği çileklerin hasadına 2 hafta önce başlandı. 

BİRÇOK ÜLKEYE İHRACATA GİDİYOR 

Üretimi yapılan çileklerin bir kısmı, ihraç edilmek üzere Sultanhisar ilçesinin Atça Mahallesi'ndeki işletmelere götürülüyor. Orada paketlenen çilekler; Romanya, Rusya ve Ukrayna dahil birçok ülkeye ihracata giderken, bir kısmı ise iç piyasada alıcı buluyor. TEK İSTEKLERİ İLÇEDE ÇİLEK İŞLEME TESİSİ KURULMASI Diğer yörelerdeki çileklere göre tadının daha lezzetli olduğu belirtilen İncirliova çileğinin kilosu, kalitesine göre toptan 9-11 liraya alıcı buluyor. Çilekteki fiyattan memnun olduğunu belirten İncirliovalı üreticiler de tek isteklerinin ilçede çilek işleme tesisi kurulması olduğunu söyledi. 

‘150 İLE 200 TON ARASINDA ÇİLEK REKOLTESİ BEKLİYORUZ’ 

Çilek üreticisi Eyyüp Günaydın,

‘7 yıldan beri çilek üretimi yapıyorum. Hasat sezonuna 2 hafta önce başladık. Çilek fiyatları bu sene iyi. Tek sıkıntımız, burada bir işletmenin olmayışı. Ürünlerimizi teslim etmek için her gün Sultanhisar'a gitmek zorunda kalıyoruz. 50 dekar çilek ekimi yaptım. Kış çileğinin tonajı biraz düşük oluyor. Bizim ürettiğimiz çileğin hasadı biraz erken başlıyor ancak sezon boyunca toplam 150 ile 200 ton arasında çilek rekoltesi bekliyoruz. Beklediğimiz bu rekolteye ulaşırsak kendimizi başarılı sayacağız. Yaz çileği ekiminde iyi bakım olursa dekarda 6 ton çilek alınabiliyor. Nisanda başlayan çilek hasadı 3 ay sürüyor.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal