Mısır'la Türkiye Arasındaki Buzlar Eriyor

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ülkesinin Türkiye ile 2 taraf için olumlu olacak diyalog ve uluslararası kanun kurallarına uygun münasebetler kurulmasını istediklerini belirtti.

12.04.2021-13:28 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-13:28) Mısır'la Türkiye Arasındaki Buzlar Eriyor

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon konuşmasına dair yerel bir TV kanalındaki açıklamasında, "Türkiye'nin son dönemdeki açıklamaları ve jestlerinin takdir edildiğini" ifadelerini kullandı.

Siyasi göstergeler noktasından, münasebetlerin kapsamını belirleyen siyasi açılım noktasına geçilmesine ehemmiyet verildiğini ifade eden Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Bakan Çavuşoğlu ile ramazan ayının gelişi sebebiyle tebrikleşme çerçevesinde bir müzakere gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şukri, müzakerenin "Türkiye'nin Mısır'ın önemiyle alakalı yaptığı açıklamalar ve verdiği sinyaller üzerine gerçekleştiğini" belirtti.

"Mısır, her iki tarafın da faydasına olacak bir diyalog ve çıkarlara zarar verilmeden uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurulmasında istekli." ifadesini kullandı. Şukri, gereken zemin hazırlandığında bunların siyasi müzakereler halinde yapılmasına da önem verdiklerine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Nisan tarihinde Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ramazan ayını tebrik etmek için telefon konuşması yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal