Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Mahkemey Zorla Getirecek

Aydın'da "ihaleye fesat karıştırma" davasında FETÖ sanıkları ile beraber yargılanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında mahkemeye zorla getirme kararı çıkarıldı.

14.05.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-12:37)

Aydın'da, haklarında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla dava açılan içlerinde FETÖ sanığı Erkan Karaaslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da yer aldığı 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mazeret bildiren Özlem Çerçioğlu duruşmaya gelmedi.

Hakkında FETÖ soruşturması yapılan ve firari olarak aranan fakat geçtiğimiz ay Ankara'da yakalanan sanık Karaaslan ilk defa mahkemedeki yerini aldı.

Sanık Karaarslan, avukatı mazeret bildirdiği için savunmasını bir sonraki duruşmada yapmak istediğini ifade etti.

Duruşma savcısı da Özlem Çerçioğlu'nun bütün duruşmalara sağlık raporu mazeretiyle gelmediğini, mahkemeye gelmekten kaçındığını bu sebeple bir sonraki duruşmaya zorla getirilme kararı verilmesini talep etti.

Çerçioğlu'nun avukatı ise daha önce dosyanın tefrik edilmesi doğrultusunda dilekçe verdiklerini anımsatarak, kaçma durumu olmayan müvekkilinin beraatini talep etti.

Savunmaların sonrasında mahkeme heyeti, Karaarslan'ın savunmasını bir sonraki duruşmada SEGBİS ile yapmasına Çerçioğlu'nun ise zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı öteledi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ'de "danışmanlık ismi altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile belediye personelinin de içlerinde olduğu 17 kişi hakkında iddianame düzenlenmişti.

İddianamede, bu davadan da tutuklu FETÖ sanığı Karaarslan hakkında 9 seneden 22 seneye, Çerçioğlu hakkında 6 seneden 14 seneye, diğer tutuksuz sanıklar hakkında ise 3 seneden 7 seneye dek hapis cezası talep edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal