Kartal'da Yıkılan Binaların Yerine Yenileri Yükselmeye Başladı

Kartal'da 8 katlı binanın çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetmişti. Sonrasında çevredeki bazı binalar da yıkılmıştı. Yıkılan binaların yerine yapılan yeni binalar ise yükselmeye başladı.

14.05.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-12:07)

Kartal Sema Sokak'ta yer alan 8 katlı Yeşilyurt apartmanının 6 Şubat'ta çökmesiyle 21 kişi yaşamını yitirmişti. Binanın çökmesinin sonrasında etraftaki riskli 8 binada yıkılmıştı. Yıkılan binaların yerine yenileri yükselmeye başladı. Binaların yapımında kısa zamanda büyük aşama kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye gelerek incelemeler yapmıştı. Çökme riski olan 8 binanın yıkılacağını ve yerine yeni binaların kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılacağını söyleyen Bakan Murat Kurum, "İnşallah 7 - 8 ay içinde de sağlam güvenilir binalarını vatandaşlarımıza vermiş olacağız” demişti.

Yıkılan binaların yerine 7 yeni binanın yapımına geçtiğimiz aylarda başlandı. İnşaatı süren bazı binaların 4 kata dek yükseldikleri görüldü. Bölgede süren inşaat çalışmaları ve binaların son durumu drone ile havadan da görüntülendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal