Ayasofya belgeseli nasıl izlenir? Ayasofya belgeseli nerede yayınlandı? Ayosofya-i Kebir Cami-i 2. yılı belgesel ile kutlandı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasının 2. yılı için yapılan belgesel İstanbul Valiliği tarafından yayınlandı. ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya’ adıyla hazırlanan belgesel İstanbul Valiliği Youtube kanalından paylaşıldı.

25.07.2022-10:12 - (Son Güncelleme: 25.07.2022-10:12)

Fatih Sultan Mehmet emaneti olan fethin simgesi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, 86 yıl sonra ibadete açıldı. 2022 yılında 24 Temmuz'da ibadete açılan caminin  ikinci yılı için bir belgesel hazırlandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya belgeselin İstanbul Valiliği YouTube kanalında yayınlandığını açıkladı. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i  belgeseli yayınlandı

86 yılın ardından 24 Temmuz 2020 Cuma günü yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i büyük bir sevinçle karşılandı. Tarihi gün öncesinde Heyecanlı bir şekilde hazırlıklar devam ederken tüm yaşananlarda  bir belgesel olarak aktarıldı. İstanbul Valiliği tarafından hazırlanan 'Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya'  adlı belgesel ile tüm süreçler  anlatıldı. 

Ayasofya Belgeseli

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Mimarlık Tarihçisi Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin röportajlarının bulunduğu belgesel Ayasofya’nın güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili hazırlıklar yapılırken Bununla ilgili detaylar da belgesel olarak aktarıldı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile belgeselin İstanbul Valiliği YouTube kanalında paylaşıldı bildirildi. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal