Ayakkabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şık veya spor görünmek için tercih edebileceğiniz onlarca ayakkabıları özenle seçmelisiniz. Peki ayakkabı seçiminde nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm detaylarıyla ayakkabı seçimi hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları…

08.06.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:43) Ayakkabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ayakkabı seçimi yaparken sadece kıyafetlerle uyumlu olması yeterli değil. Doğru ayakkabılar tercih ederek ayak boyunu vücudunuzla orantılı gösterebilir, olduğunuzdan daha uzun ya da daha kısa görünebilirsiniz.

Topuklu Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Topuklu ayakkabılar oldukça şık ve gösterişli olduğu için kadınların vazgeçilmezleri arasında. Her sezon farklı tasarımlarla karşımıza çıkan bu ayakkabıları seçerken oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Ayakları rahatsız etmeyecek ve sağlığa zarar vermeyecek topuklu ayakkabıları tercih etmek oldukça önemli.

• Topuklu ayakkabı seçimi yaparken öncelikle bilinen ve güvenilir markaları seçmelisiniz. Özellikle burnu kapalı ayakkabılar parmaklarınıza zarar verebileceği için kaliteli olmalıdır.

• Ayaklarınız vücudunuza oranla küçükse daha küçük görünmemesi için burnu sivri modeller tercih edebilirsiniz. Büyük ayaklara sahipseniz burnu sivri ayakkabılardan uzak durmanız gerekiyor.

• Hamile kadınlar topuklu ayakkabı seçiminde dolgu topuklar tercih etmelidir. İnce topuklu ayakkabılar bel ağrısına sebep olabileceği için günlük kullanımda doğru bir tercih olmayacaktır.

• Topuk seçimi yaparken boyunuza uygun topuklar tercih etmelisiniz. Kısa boylu kadınlar uzun ve ince topuklu ayakkabılar seçerek daha uzun görünebilir. Eğer normalden uzunsanız ince topuklu kalın ve kısa topuklu modeller seçmelisiniz.

Uzun Boylu Kadınlar Nasıl Ayakkabılar Giymeli?

Ayakkabı seçiminde nelere dikkat edilmelidir; kadınlar ayakkabı seçimi yaparken vücut hatlarını orantılı gösterecek modeller tercih etmelidir. Uzun boylu kadınların ayakkabı seçimi yapmadan önce fiziğini tanıması gerekiyor. Eğer bacaklarınız ve gövdeniz orantılı, uzun bacaklara sahip değilseniz mutlaka topuklu modeller seçmelisiniz. Spor ayakkabıları hafif yüksek seçebilir, dolgu topuklu modellerle vücudunuzu orantılı gösterebilirsiniz. Kısa gövde ve uzun bacaklara sahip kadınlar orantılı bir görünüm için düz ayakkabılar seçmelidir.

Günlük Kombinlerde Hangi Topuklu Ayakkabılar Kullanılabilir?

Ayakkabı kombinleri tamamlayan en önemli parça olduğu için seçim yaparken doğru olması oldukça önemli. Rüküş görünmemek için topuklu ayakkabı seçimleriniz her zaman yeni sezon modeller olmalı. Ayakkabı modelleri arasında popülerliğini hiç kaybetmeyen Stiletto ise her zaman tercih edebileceğiniz bir modeldir. Günlük kombinlerde daha sade görünmek istiyorsanız dolgu topuklu ayakkabılar tam size göre. Burnu yuvarlak ve hasır dolgu topuklu ayakkabılarla modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Günlük kombinlerle şık görünmek istiyorsanız kısa ince topuklu ve tek bantlı modeller tam size göre. Bilekten bağcıklı ve önü hafif sivri topuklu ayakkabılar sezonun en trend seçimlerinden biri olacaktır.

Doğru Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru ayakkabı seçimi vücudunuzu orantılı gösterirken oldukça modern bir kombin yapmanızı da sağlayacaktır. Peki doğru ayakkabı seçiminde nelere dikkat edilmelidir; güvenilir ve sağlam markalardan alışveriş yapmalı, ayak boyunuzu olduğundan daha uzun ya da kısa göstermeyecek modeller seçmelisiniz. Küçük ayaklara sahipseniz burnu sivri ayakkabılar seçebilirsiniz. Bilekleriniz normalden daha ince kalıyorsa bilekten bağcıklı ayakkabılar doğru bir tercih olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal