Ay Çekirdeği Depresyonu Önlüyor!

Uzmanlar ay çekirdeğinin kişiyi güvende hissettirdiğinin altını çiziyor. Peki, ay çekirdeğinin faydaları nelerdir? Çekirdek depresyonu önler mi? Detaylar haberimizde...

02.02.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-17:16)

Depresyonu azaltıcı etkisi olan şeylerden bir tanesi de ay çekirdeğidir. Uzmanlar ay çekirdeğinin kişiyi güvende hissettirdiğinin altını çiziyor. Peki, ay çekirdeğinin faydaları nelerdir? Çekirdek depresyonu önler mi? 

Çekirdeğin bireydeki sevgi ihtiyacını karşıladığını söyleyen Psikolog Yasemin Kamalı "Çekirdek çitleyen kişi kendini rahat ve güvende hisseder bu yüzden çekirdek depresyona iyi geliyor" diye ifade etti.

Psikolog Yasemin Kamalı şunları kaydetti: "İnsanlar genelde elindeki çekirdek bitince bir daha yemeyeceğini söyler ama öyle olmaz hemen yeni bir paket alınır, bunu hepimiz yaşıyoruz. Çekirdeği çitlerken yapılan başka bir şey düşünmüyoruz, ritmik bir hareket, bilinen bir şey yapılıyor. Bilinen şeyler genelde kişiye kendini rahat ve güvende hissettirir o güven duygusuyla çekirdeği yemeğe devam ediyoruz" 

ÇEKİRDEK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

Çekirdeğin kötü düşünceleri uzaklaştırdığını ifade eden Kamalı, "Depresyon hastalarını rahatlatmasının temel nedeni çekirdek çitlerken çok fazla düşünmüyorlar. O an ritmik bir şey yapıyorlar. Bir bebek de sütünü ritmik bir şekilde emeri sevgiyi o şekilde alır, depresyon hastaları da benzer şekilde sevgiyi alırlar bu yüzden de çekirdek depresyona iyi geliyor" diye ifade etti.

100 GRAM ÇEKİRDEKTE 22 GRAM PROTEİN BULUNUYOR!

Ay çekirdeği E ve B vitaminleri ile selenyum, magnezyum, demir, fosfor, kalsiyum ve çinko dahil olmak üzere çeşitli mineralleri içermektedir. 100 gram ay çekirdeğinin içerisinde 22 gram protein var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal