Axie Infinity Nedir?

Kripto para tabanlı oyunların zirvesine çıkan Axie Infinity platform üzerinde yapılan uçuk fiyatlı satışlarla konuşuluyor. Peki Axie Infinity nedir, nasıl oynanır?

26.11.2021-17:10 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-18:14) Axie Infinity Nedir?

Kripto parayla oynanan video oyunlarının en büyük isimlerinden biri olmaya aday olan Axie Infinity yüksek satışlarla gündemde. İşte Ethereum tabanlı video oyunun detayları…

AXIE INFINITY NEDİR?

NFT tabanlı bir çevrimiçi video oyunu olan Axie Infinity Ethereum’un en popüler oyunu haline geldi. Oynadıkça kazandığınız bir sisteme sahip olan Axie Infinity ekosistem için olumlu yönde çalışan kullanıcılarını ödüllendiriyor. 

Renkli ve sevimli oyun karakterleri oyuncular tarafından çok sevildi. “Axie” adı verilen karakterlerin birbirleriyle savaşması sonucu kazananın ödüllendirildiği bir sisteme sahip olan video oyunu, oyuncular arasında bir numara haline geldi. Oyundaki göreviniz Axie ismindeki karakterinizi geliştirerek savaşta güç elde edebilmesini sağlamak ve diğer kullanıcılarla savaşmak. Ancak oyunun yapılış amacında asıl hedeflenen bu değil.

Oyunda “Axie” adındaki karakterleri geliştirdikten sonra ilgililer için satışa çıkarıyorsunuz. Oyun içindeki mağazada satışa çıkarabildiğiniz karakterlerinizle oyunda daha büyük ödüller kazanabiliyorsunuz. Karakter satışları ve savaşlardan büyük gelirler elde eden kullanıcılar oyundan çok memnun.

Söylenene göre oyunun yapımcıları Pokemon’dan ilham alarak oyunu hazırlanan Axie Infinity, şu an Ethereum ile sistemini sürdürse de yapımcıların ilerideki hedefleri arasında AXS da kullanmak var.

Video oyununun gündeme gelen haberlerinden biri de geçen aylarda bir Axie’nin tam 300 Ethereum karşılığında satılması. 300 ETH yaklaşık 700 bin Dolar ile eşit. Bu da kripto para ve oyun dünyasının nasıl ciddi noktalara gittiğini gösteriyor.


AXIE INFINITY NASIL OYNANIR?

Oyuncuların oyuna başlaması için öncelikle bir yatırım gerekiyor. Oyuna başlamanızın tek yolu Axie denilen karakterlerden 3 tanesine sahip olmak ve bir ekip kurmak. Axie’ler oyun platformu içerisinde market bölümünde satılıyor ve ortalama olarak başlangıç fiyatları 350 Dolar’dan başlıyor. Bu da demek oluyor ki oyuna başlayabilmek ve büyümek için başlangıçta yaklaşık 1.500 Dolara sahip olmalısınız. Başlangıçta yapılan yatırım kullanıcıları şüphede bıraksa da ilk aldıkları karakterleri sonrasında daha da geliştirerek satabileceklerini unutmamalılar. Bu sisteme göre yatırdığınız paranın yok olma ihtimali ortadan kalkıyor ve paranız oyun içerisinde adeta bir borsa sistemi gibi dönüyor.

İlk Axie’lerinizi satın alabilmek için bir Ronin cüzdanına ve Ethereum hesabına sahip olmanız gerek. Oyunda kazandıklarınız Ethereum olarak Ronin cüzdanınıza aktarılıyor ve yine platform içerisinde markette kullanılabiliyor.

Axie Infinity sitesinde üyeliğinizi oluşturduktan sonra oyunun uygulamasını istediğiniz cihaza indirerek oyuna başlayabiliyorsunuz. Video oyununa ünlü milyarderlerin de katıldığını açıklamasıyla Axie Infinity şu anda kripto tabanlı oyunlarda zirveye oturmuş durumda.


AXIE INFINITY’DE DİJİTAL ARSAYA 30 MİLYON TL!

Daha önce bir Axie karakterinin 700 bin Dolara satıldığını bildiğimiz kripto tabanlı bu video oyunu bir kere daha dudak uçuklattı. Oyun üzerinde dijital bir arsa tam 30 milyon TL’ye satıldı. Sanal dünyanın en pahalı arsası olarak kayıtlara geçen bu dijital arsa, platformun bir oyuncusu tarafından tam 2 milyon 200 bin Dolar’a alındı. Ethereum değeri olarak 500 ETH olan bu arsa “genesis land” ismiyle anılıyor. Axie Infinity tarafından yapılan açıklamaya göre platformun en yüksek satışı bu arsa ile gerçekleşti. TL karşılığı 30 milyon olan arsanın satışı tüm dünyada gündeme oturdu.

NOT: BU BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. TÜM SORUMLULUK OKUYUCUNUNDUR.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal