Avusturya’da Sokağa Çıkma Kısıtlaması Nisan Sonunda Kaldırılıyor

Coronavirüsle mücadelede alınan kısıtlamaların aşamalı bir şekilde hafifletildiği Avusturya’da, 30 Nisan’da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacağı belirtildi.

28.04.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-16:12)

Coronavirüsle mücadelede alınan kısıtlamaların aşamalı bir şekilde hafifletildiği Avusturya’da, 30 Nisan’da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacağı belirtildi.

Avusturya Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, İçişleri Bakanı Karl Nehemmar ve Turizm Bakanı Elizabeth Köstinger, gerçekleştirdikleri müşterek basın toplantısında, salgınla mücadelenin devam ettiği ülkede normale dönüş süreciyle ilgili konuştu,

Sağlık Bakanı Anschober, tedbirler çerçevesinde getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının 30 Nisan’da kaldırılacağını fakat bir metre sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Maske takmanın salgınla mücadelede önemli olduğuna vurgu yapan Anschober, dışarıya çıkan maske takmanın zaruri olmayacağını, onun yerine kapalı alanlarda takma zorunluluğunun devam edeceğini ifade etti.

10 KİŞİLİK ETKİNLİKLERE İZİN

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise ülkede 10 kişili etkinliklere mayıs ayından başlamak üzere müsaade edileceğini, cenaze törenlerine sosyal mesafe kuralına riayet etmek şartıyla 30 kişiye kadar katılımın olabileceğini kaydetti.

Bakan Nehammer, bu süreç içerisinde protesto ve toplanma yasasıyla ilgili yeni bir düzenleme hazırlığı içerisinde olduklarını kaydederek gösterilere müsaade edileceği tarihin henüz belirlenmediğini fakat yapılacak her etkinlikte sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına riayet edilmesinin ve maske takmanın kaçınılmaz olacağını vurguladı.

OTELLER 29 MAYIS'TA AÇILIYOR

Ülkenin Turizm Bakanı Elizabeth Köstinger ise otel, hayvanat bahçesi, havuz ve turistlik yerlerin 29 Mayıs’ta kapılarını ziyaretçilere açacağını ifade etti.

Ayrıca Köstinger, restoran ve kafelerin 15 Mayıs’ta müşteri kabul edeceğini, buralarda yeni tedbirlerin uygulanacağını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal