Avusturya’da İlginç Olay! Hastanın Yanlış Ayağını Kesen Doktora Mahkeme Para Cezası Verdi

Avusturya’da bir hastanede, 82 yaşındaki hastanın yanlış ayağını kesen doktora, bölgesel mahkeme tarafından 2 bin 700 avro para cezası verildi.

02.12.2021-14:48 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-15:28) Avusturya’da İlginç Olay! Hastanın Yanlış Ayağını Kesen Doktora Mahkeme Para Cezası Verdi

Olay, Avusturya eyaletine bağlı Linz kentinde meydana geldi. Hastaneye sol bacağının kesilmesi için giden hasta, doktorun ihmalkarlığı yüzünden yanlış ayağı kesilerek sağ ayağını kaybetti. Hastanede yapılan operasyonun üzerinden birkaç gün geçtikten sonra bandajların sökülmesiyle yapılan büyük hata fark edildi. Bunun üzerine hasta yakınları, ameliyatı yapan doktordan şikayetçi olarak dava etti.

Linz Bölge Mahkemesi’nde görülen davada ameliyat sırasında ağır ihmalde bulunarak hastasına bedensel zarar vermekle suçlanan doktor hakkında mahkeme kararını açıkladı. 

2 BİN 700 AVRO PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Geçen mayıs ayında Avusturya’nın Linz kentinde bir hastanede, her iki bacağında rahatsızlığı olan hastanın sol bacağı yerine sağ bacağını ameliyat ederek kesen doktora, bölgesel mahkeme tarafından 2 bin 700 avro para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Mahkeme verdiği kararda, doktorun bu tür büyük operasyonlarda gösterilmesi gereken hassasiyeti göstermediği ifade edildi.

İNSANLIK HALİ

Hastasının yanlış ayağını ameliyat ederek kesilmesine neden olan doktor, büyük bir hata yaptığını kabul etti. Doktor, mahkemede yaptığı savunmasında kendisi hakkında yapılan ‘ağır ihmalde bulunduğu’ suçlamalarına itiraz ederek, kendisiyle birlikte operasyona girenlerin de durumu fark etmediği dile getirdi. 43 yaşındaki doktor, yaşanan olayın ‘insan hatası’ olduğunu yönünde ifade verdi.

MAHKENİN SON CELSESİNDEN ÖNCE HAYATINI KAYBETTİ

Mahkeme bununla birlikte, mahkemenin son celsesinden önce hayatını kaybeden hastanın eşine de 5 bin avro ödenmesini kararını verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal