Avustralya'nın sahillerinde ve yollarında ölü fare istilası kontrolden çıktı: Dayanılmaz bir koku!

Avustralya'nın Queensland eyaletinin Karumba bölgesi sakinleri sahillerini ve yollarını esir altına alan ölü farelerle mücadele etmek zorunda kaldı.

23.11.2023-11:26 - (Son Güncelleme: 23.11.2023-16:59) Avustralya'nın sahillerinde ve yollarında ölü fare istilası kontrolden çıktı: Dayanılmaz bir koku!

Avustralya'nın Queensland eyaletinin Karumba bölgesi sakinleri sahillerini ve yollarını esir altına alan ölü farelerle mücadele etmek zorunda kaldı. Sosyal medyadan paylaşılan ve yayılan görüntülerde sayıları milyonlara ulaşan fare ölülerinin fotoğraf ve videoları paylaşıldı. Yerel halk durumu adeta bir salgın olarak nitelendirirken çevreye yayılan kötü kokudan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

avustralya ölü fare

Avustralya'nın Queensland eyaletindeki bazı bölgelerde yaşayanlar son günlerde artan fare ölümleriyle mücadele etmek durumunda kaldı. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraf ve videolar, çoğunlukla ölü ya da ölmek üzere olan ve sahillere, tekne rampalarının kenarlarına ve su kenarındaki patikalara yığılmış binlerce fareyi gözler önüne seriyor. 

avustralya fare

Karumba'da balıkçılık yapan bir kişi ABC North Oueensland'da yaptığı konuşmada, "Gerçekten kontrolden çıkıyorlar. Nehir kısmında tahammül edilemez bir koku var. İlk defa böyle bir şey gördüm" sözlerini kurdu.

Bir başka bölge sakini ise, "Suda ve kıyı şeridinde ölü veya diri (ama bitkin) fareler gördük. Dört gün sonra aynı yere döndüğümüzde kumların üzerinde koşuyorlardı. Bu nasıl oluyor gerçekten anlamıyorum" sözleriyle şaşkına çevirdi.

avustralya fare

Queensland birkaç aydır fare ve fare vebası olarak tanımlanan hastalıkla mücadele ediyor; yağışlı mevsim ve bol hasat fareler için ideal üreme koşulları yaratıyor. Sidney Üniversitesi ekoloji profesörü Mathew Crowther, Yahoo'ya yaptığı açıklamada, "Çoğu kemirgen bitki örtüsünü ve böcekleri yiyor. Değişen iklim koşullarına hayvanlar hızla adapte oluyorlar. Bu yüzden hızla üreyebiliyorlar" sözlerini kaydetti.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal