Avustralya 46. Hükümeti Belirlemek İçin Sandık Başında

Avustralya’daki genel seçimlerde 16 milyon 424 bin 248 kayıtlı seçmen ülkeyi gelecek üç sene boyunca yönetecek olan 46. hükümeti seçmek amacıyla sandık başına gitti

18.05.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-10:30)

Avustralya Seçim Komisyonu tarafından belirlenen oy kullanma merkezlerine giden Avustralyalı seçmenler, Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerini seçmek amacıyla için oy kullanıyor.

Her üç senede bir yinelenen Avustralya’daki genel seçimlerin, 6 senedir iktidarda olan Liberal-Ulusal parti koalisyon hükümeti ile son kamuoyu yoklamalarında 2 puan önde görünen İşçi Partisi arasında geçeceği tahmin ediliyor.

İktidar kanadı seçim kampanyasında ekonomi, daha fazla göç alınmaması, sınır güvenliği gibi meselelerde seçmenlerden oy talep ederken, muhalefet iklim değişikliği, düşük ücretler, sosyal yardımlar ve sağlık hizmetlerindeki aksamaları gündeme taşıyarak Avustralyalılardan destek istiyor.

AVUSTRALYALI TÜRKLER DE OY KULLANDI  

Melbourne’un Broadmeadows kasabasında yoğun olarak yaşayan ve oylarını kullanmak amacıyla sandıkların kurulduğu merkezlere gelen Avustralyalı Türk seçmenlerden Ali Kuzucu yaptığı açıklamada, ‘‘Hayırlı uğurlu olsun, vatandaşlık görevimiz yaptık, her şeyin hayırlısını temenni ediyoruz.’’ ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal