Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi

19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve bu Tarife hükümleri Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı gidermede her türlü kısım kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa bindirilmesi gereken avukatlık ücretinin takdir ve tayininde uygulanır.

17.03.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:23) Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi

Taraflar Arasında Herhangi Bir Ücret Belirlenmemiş İse

Taraflar arasında her hangi bir akdi avukatlık ücreti belirlenmemiş veya kararlaştırılan akdi ücretin geçersiz kılınması halinde; yetkili mahkemelerce, dava konusu bahsedilen miktar üzerinden bu Tarifeye göre hesaplanacak avukatın alacağı paranın altında herhangi bir tutara hükmedilemez. Belirtilen bu Tarife Avukatlık Kanununun 164. maddesinin dördüncü fıkrası doğrultusunda yapılacak olan avukatlık ücreti öğrenilmesinde sadece asgari ücretin hesaplanmasında dikkate alınması gerekir. Avukatlık Kanunundaki diğer hususlar hükümlere tabidir. Tarife altında kararlaştırılan avukatlık tutarları, Tarife şartları üzerinden görülmüş olarak kabul edilir. Tarifede bulunan avukatlık ücreti, net karar verilinceye kadar olan iş ve işlemler, dava ücreti karşılığıdır. Görevli Avukat tarafından takibi yapılan dosya veya ilgili işlerle ilgili düzenlenen evraklar için ayrı yeten ücret talep edilmez.

İstemlerin Ret Veya Kabulü Halinde

İstemlerin ret veya kabulü halinde Hükümlerin tavzihine ilişkin de avukatlık ücretine ödenmesi hükmedilmez. İcra takipleriyle Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay da bölge idare, temyizden ve adliye bölge mahkemelerinde istinaf adına görülen işlerin davaları ayrı ücreti gerektirir. Karşı kişiye yaptırılacak avukatlık ücreti, Tarifede bildirilen miktardan az veya üç katından çok olmamalıdır. Avukatın çabası, emeği, işin önemi, davanın süresi ve niteliği bu ücretin belirlenmesinde göz önünde tutulur.

Bir den Çok Avukat Olması Durumunda Karşı Tarafın Ücreti.

Birden çok avukat ile temsil Aynı davanın birden çok avukat tarafından yapılması koşulunda, karşı kısma ödemesi gereken bir avukatlık ücretinden fazla ödeme yüklenilemez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal