Avukatlara müjdeli haber: Yeni yargı paketi hazır! Hakim ve savcılara yardımcı geliyor

Gelen bilgiler doğrultusunda 6. yargı paketi için çalışmalar tamamlandı. AK Parti'nin bu ay içerisinde TBMM'ye sunmayı planladığı yeni yargı paketinde birbirinden önemli konular yer aldı. Hakim ve savcı yardımcılığına yönelik maddenin yer aldığı pakette, avukatlarla ilgili de pek çok düzenleme de yapıldı. Öte yandan çevre ve imar için de özel mahkeme kurulacak.

11.03.2022-08:20 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-11:31) Avukatlara müjdeli haber: Yeni yargı paketi hazır! Hakim ve savcılara yardımcı geliyor

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı 6. yargı paketinde son raddeye gelindi. Bu ay içerisinde Meclis'e sunulması beklenen pakette hakim ve savcı yardımcılığına ilişkin maddeler yer alırken, avukatlara da müjdeler var. Ayrıca yeni mahkemelerin kurulması da gerçekleşecek.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen  AK Parti MYK toplantısında 6. yargı paketiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yaptığı kaydedildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti’nin bu ay içerisinde Meclise sunmayı planladığı pakette, hakim ve savcı yardımcılığı getirilmesine yönelik bir madde yer alıyor.

Hakimlerin meslek hayatları boyunca ceza ve hukuk hakimi olarak ayrışmaları ve bu yönde ihtisaslaşmaları sağlanacak. İhtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacak.


Avukatlarla ilgili çok sayıda düzenleme geliyor

Mecils'ten geçmişi olan pakete göre, avukat stajyerlerinin staj boyunca sigortalı olarak çalışabilmelerine ilişkin düzenleme de yer alacak. Kamu çalışanlarının, mesleklerini yerine getirirken aynı zamanda avukatlık stajı yapabilme imkanı verilecek. Zorunlu müdafi ücretleri artırılacak. Avukatların bilgi ve belge temin etmelerine ilişkin yasal yetkileri genişletilecek. Avukatların takip ettiği işlerde mevzuata uygun olarak ‘aslı gibidir’ şeklinde tasdik ettikleri belgeler, adli ve idare mercilerde geçerli olacak. Müdafinin dosya inceleme yetkisine yönelik belli suçlar için verilebilen kısıtlama kararına üst süre sınırı getirilecek. Avukatlar, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları elektronik ortamda yapabilecek.

Nafaka konusu yetişmedi

Yapılan son toplantılarda, hakimlere coğrafi teminat sağlayan düzenlemenin bir sonraki yargı paketinde getirilmesi kararlaştırıldı. Pakette ayrıca, süresiz nafaka düzenlemesinin çalışmalar tamamlanmadığı için yer almayacağı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal