Avrupa Ülkeleri Koronavirüs Kısıtlamalarını Kaldırıyor

Avrupa’da pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamalar tek tek kalkıyor. İtalya gece kulüplerini açıyor, İspanya’da maske zorunluluğu açık alanlarda kalkıyor. Hollanda’da da kısıtlamalar kalkacak. İşte detaylar...

13.02.2022-10:37 - (Son Güncelleme: 13.02.2022-13:21) Avrupa Ülkeleri Koronavirüs Kısıtlamalarını Kaldırıyor

Avrupa ülkeleri koronavirüs kısıtlamalarını gevşetmek için düğmeye bastı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Omicron dalgasında henüz zirvenin görülmediğini dile getirerek, 'Bilimsel öngörüler zirve noktasının yakın olduğuna işaret ediyor. Bu da bize, bir sonraki federal ve eyalet hükümetleri toplantısında, önümüzdeki hafta gevşetme adına bir adım atma ve bahar ayları için devamını planlama şansı tanıyor' açıklamasında bulundu. 

İtalya'da ise açık alanlarda maske zorunluluğu kalktı. Kapalı alanlarda maske zorunluluğu ise 31 Mart'ta son bulacak. Ülkede aralıkta kapanan gece kulüpleri ise aşı ya da hastalığı geçirdiğine dair belge vermek şartıyla tekrar dan açılacak.


EĞLENCE MEKANLARI TEKRARDAN AÇILDI

İspanya'da Noel öncesi tekrar zorunlu hale gelen açık alanlarda maske takma zorunluluğu, vaka sayılarının düşmesi sonucunda kaldırıldığını açıkladı. Bu durumda öğrencilerin de teneffüste maske takmasına gerek kalmadı. Barcelona'da da eğlence mekânları tekrardan açıldı. Mallorca ve komşu adalardaki mekânlarda aşı, test ya da iyileşmiş olma şartı kalktı.

ŞUBAT SONUNDA KISITLAMALAR TAMAMEN KALDIRILIYOR

Hollanda'da şubat sonuna doğru uygulanan kısıtlamaların tamamının kaldırılması bekleniyor. Belçika'da da gelecek hafta gece hayatı ve kültür alanında gevşeme başlıyor, 12 yaş altı çocuklar için okulda maske zorunluluğu kalkıyor. Avusturya'da da mağaza ve müzelerde aşı ya da iyileşmiş olma kuralı kalkıyor. 


PARLAMENTO YEŞİL IŞIK YAKTI

Fransa'da ise 20 Şubat ile 6 Mart tarihleri arasında ilkokullarda teneffüste maske zorunluluğu kalkıyor. Ancak öğrenciler sınıflarda maske takmaya devam edecek. Lüksemburg parlamentosu da bugün gevşemeye yeşil ışık yaktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal