Avrupa şaşırtmamaya devam ediyor! Almanya ve Danimarka’dan bir skandal daha!

Almanya’da, Ukraynalı mültecilere alan bulmak için geçici barınaklarda hayatlarını devam ettirmeye çalışan Afgan, Suriyeli ve Afrikalı aileleri çıkarmaya başladı.

19.03.2022-10:01 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-10:30) Avrupa şaşırtmamaya devam ediyor! Almanya ve Danimarka’dan bir skandal daha!

Rusya Ukrayna krizi Batı’nın mülteci konusundaki riyakarlığını her geçen gün tüm dünyanın gözleri önüne seriyor. Rusya’nın başlattığı işgal sonrası Ukraynalı vatandaşların önemli bir kısmı Avrupa Birliği ülkelerine kaçarak oraya sığınmaya çalıştı. Bu ülkeler de, gelen vatandaşlar Müslüman veya siyah tenli olmadığı için kapılarını Ukraynalılara sonuna kadar açtı. Fakat bu durum şu anda Avrupa’da zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan Ortadoğulu, Afrikalı ve Afgan mültecileri büyük bir çıkmaza itti.

Öyle ki ülkeye gelen Ukraynalı vatandaşlara ye açmak için Almanya hükümeti Afgan, Afrikalı ve Suriyeli aileleri geçici barınaklardan çıkarmaya başladı. Buna bir benzer olay daha Danimarka’da görüldü. Danimarka Ukraynalı mültecilerin adeta rahatı için “Suriye artık güvenli” şeklinde skandal bir açıklama yaparak binlerce Suriyeli mültecinin sahip olduğu oturma iznini geri çektiğini belirtti. Alman makamları da birçok Suriyeli mülteciyi, Ukraynalılara yer açmak için kaldıkları barınaklardan çıkardığını belirtti. 

Resmen sürgün

Konuyla alakalı Suriyeli aktivistler, Alman isimlerin Suriyeli aileleri herhangi bir şekilde önceden uyarmadan, Haimat olarak bilinen geçici barınaklardan çıkararak sınır dışlı ettiklerini doğruladı.

Resmen sürgün

Zorla geçici kaldıkları yerlerden gönderilen mülteciler gittikleri yeni bölgede yaşama koşullarının çok kötü olduğunu ve orada bulunan küçük odalarda birçok kişinin kalmaya çalıştığını söyledi. Aktivistler bu kararın sadece Suriyeli aileleri değil, Afgan ve Afrikalı aileleri de içerisinde dahil ettiğinin altını çizdi. Almanya, toplamda iki milyon mülteciye ev sahipliği yaparken bu sayının yaklaşık 780 bini Suriyeli  vatandaşlardan oluşuyor. 

Danimarka da Almanya’yı örnek alıyor

Avrupa’nın resmen insan ayrımı Danimarka’da da gözler önüne serildi. Rusya’nın Ukrayna’ya işgal başlatmasından kısa bir süre sonra, Danimarka Göçmenlik Bürosu ülkedeki 98 belediyeden Ukraynalı mültecileri kabul etmeleri talebinde bulundu. Hükümet yetkilileri gelecek olan Ukraynalılara alan oluşturmak için Suriye’nin bazı bölgelerinin güvenli olduğunu sebep sunarak yüzlerce Suriyeli mültecinin oturma iznini iptal etmeye başladı.

Ukraynalı mültecilere adeta sonuna kadar kapılarını açan Danimarka yönetimi, oturma izinlerini geri çektiği yüzlerce Suriyeli mülteciyi adeta bir suçlu gibi hapishane köşelerinde bekletiyor. Öte yandan Danimarka, Esad güçleri uyarınca öldürülme veya tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan mültecilerin sığınma talebini reddeden ilk ülke olarak biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal