Avrupa Parlamentosu Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı Olarak Tanıdı

Avrupa Parlamentosu, yapılan oylama sonucunda kendisini geçici devlet başkanı olarak ilan eden Juan Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıdı.

31.01.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-15:00) Avrupa Parlamentosu Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı Olarak Tanıdı

Avrupa Parlamentosu (AP), Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" olarak duyuran muhalif lider Juan Guaido'yu tanıma kararı verdi.

AP'nin Brüksel'deki "Venezuela'da durum" başlıklı görüşmesinde dün Latin Amerika ülkesindeki olayları konuşan üyeler, bugün karar tasarısını oyladı.

Oylama neticesinde, "Guaido'yu Venezuela Anayasası'nın 233'üncü maddesi çerçevesinde geçici devlet başkanı olarak tanıyan" tasarı 104'e karşı 439 oyla kabul edildi.

Tasarıda, "ülkedeki mevcut hükumete insan hakları ihlallerine bir an önce son verilmesi" çağrısı yapıldı.

Venezuela'da yaşananlar?

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü yaptığı mitingler, ülke ve bölge bakımından son derece önemli gelişmelere neden olmuştu.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi devletler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini tekrarlamış, Maduro da gelişmeler ardından ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini fakat ticari ilişkinin devam edeceğini açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal