BM Özel Raportörü Callamard Kaşıkçı'nın Nişanlısıyla Görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısıyla görüştü.

31.01.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-14:15) BM Özel Raportörü Callamard Kaşıkçı'nın Nişanlısıyla Görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısıyla görüştü.

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması çerçevesinde hazırlayacağı rapor için Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, olayın içinde bulunan Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ve bir kaç STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Callamard, Cemal Kaşıkçı cinayetiyla alakalı İstanbul'daki temasları doğrultusunda, Şişli'de bir otelde Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Olayın yaşandığı gün Suudi Arabistan Konsolosluğunun önünde saatlerce beklediğini ve Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından çıkmaması üzerine durumu tanıdıklarına haber verdiğini söyleyen Cengiz'den bilgi alan Callamard, daha sonra STK temsilcileriyle de görüştü.

Heyetin, İstanbul'daki görüşmelerini bitirdiği, gün içinde Ankara'ya gideceği bilgisi paylaşılırken, başkentte devlet ve istihbarat temsilcileriyle görüşmesi ön görülüyor.

BM heyeti, dün de bazı gazeteci, STK temsilcileri ve Arap Medya Derneği yetkilileriyle görüşmüştü.

2 ŞUBAT’A KADAR TÜRKİYE’DELER

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Callamard, 2 Şubat tarihine kadar Türkiye'de olacak.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kaşıkçı cinayetiyle alakalı uluslararası soruşturmanın Callamard'ın önderliğinde yürütüleceğini, Callamard'ın isteğiyle "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili koşulların" insan hakları bakımından değerlendirileceği bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal