Avrupa Komisyonu'ndan OHAL Açıklaması Geldi

Avrupa Konseyi tarafından yapılan açıklamada, OHAL’in kaldırılmasından memnun olduklarını belirtti.

18.07.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-20:57) Avrupa Komisyonu'ndan OHAL Açıklaması Geldi

Avrupa Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de olağanüstü halin (OHAL) tekrar uzatılmaması yönünde karar alınmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

AA muhabirine önemli demeçler de bulunan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, Avrupa Konseyinin sürekli olarak OHAL'in kaldırılması doğrultusunda çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, "OHAL süresinin tekrar uzatılmamasından ve bu sürecin sona ermesinden memnuniyet duyuyoruz’’ şeklinde konuştu.

Avrupa Konseyinin terörle mücadele çerçevesinde hazırlanan kanun tasarılarının farkında olduğunu belirten Sözcü Daniel Holtgen, "Genel Sekreter Thorbjorn Jagland, bu çerçevede düzenlenen tüm mevzuatın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'yle uyumlu olması gerektiğini kaydetmektedir’’ ifadeleri kullandı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holgten, Avrupa Konseyinin Türkiye'ye gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun da hızlı şekilde müracaatları değerlendirmeyi sürdürmesinin gerektiğine vurgu yapan Sözcü Holgten, bu şekilde müracaatların gözden geçirilebileceğini ve kararların verilebileceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal