Avrupa Komisyonu listeyi duyurdu: İşte Türkiye’ye en çok vize reddi veren ülkeler

Avrupa’ya gitmek için Schengen vizesi başvurusu yapan Türk vatandaşlarını en çok reddeden ülkeler belli oldu. Avrupa Komisyonu’nun yayımladığı listede Türkiye’yi en çok reddeden ülke ise şaşırttı. İşte detaylar…

24.05.2024-11:15 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:43) Avrupa Komisyonu listeyi duyurdu: İşte Türkiye’ye en çok vize reddi veren ülkeler

Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularında ret oranları, sürekli olarak tartışma konusu olmaya devam ediyor. 2023 verilerine göre Türkiye'nin vize başvuru ret oranı bir miktar artarak yüzde 15,7'den yüzde 16,1'e yükseldi. Bu durum, Türkiye'nin vize başvurularında karşılaştığı zorlukların devam ettiğini gösteriyor. Estonya, Türk vatandaşları için vize konusunda en katı ülke olarak öne çıkarken, Almanya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler de benzer durumlarla karşılaşıyor.

Vize başvurularında yüzde 30 artış var

Mynet’te yer alan habere göre; Türk iş dünyası ve yetkililer, vize prosedürlerindeki zorlukların azaltılması için sürekli çaba gösteriyorlar. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da vize retleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bolat, son dönemde AB ülkelerine yapılan vize başvurularında yüzde 30'luk bir artış olduğunu belirtirken, AB Komisyonu'nun Türkiye'deki elçilik ve konsolosluklarda kapasite artışına gitme önerisinde bulunduğunu dile getirdi.

Avrupa Komisyonu listeyi duyurdu: İşte Türkiye’ye en çok vize reddi veren ülkeler

Türkiye’ye en çok vize reddi veren ülkeler

Estonya'nın Ankara Temsilciliği, başvuruların yüzde 42,5'ini reddederken, Danimarka ve Yunanistan gibi ülkeler de yüksek ret oranlarına sahip. Türk vatandaşlarının vize almakta en çok zorlandığı ülkeler arasında yer alan Estonya'nın ret oranı, Ankara'daki başvuruların yüzde 39,40'ını reddeden Danimarka'nın hemen ardında geliyor. 

Yunanistan Ankara Temsilciliği ise başvuruların yüzde 38,5'ini reddederken, İspanya ve Belçika gibi ülkeler de Türk vatandaşlarına vize vermekte sıkıntı yaşayan ülkeler arasında yer alıyor. Almanya, Çekya, Macaristan ve Hırvatistan gibi ülkeler de Türk vatandaşlarına yönelik vize başvurularında yüksek ret oranlarına sahip diğer ülkeler arasında yer alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal