Avrupa Birliği'nden Rusya'ya karşı yeni yaptırım! Atın ve mücevher ithalatı yasaklanacak!

Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı yeni yaptırım uygulayacak. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının arkasının kesilmemesine karşılık cevap olarak yeni yaptırım paketini onayladı.

21.07.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-09:46) Avrupa Birliği'nden Rusya'ya karşı yeni yaptırım! Atın ve mücevher ithalatı yasaklanacak!

Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı yeni yaptırım uygulayacak. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının arkasının kesilmemesine karşılık cevap olarak yeni yaptırım paketini onayladı. AB Dönem Başkanı Çekya tarafından yapılan açıklamada, AB üyesi ülkelerin, Rusya'dan altın alımına yasak getiren yeni yaptırım paketini onayladığı duyurularak, "Büyükelçiler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına yanıt olarak bir sonraki yaptırım paketini onayladı. Yeni tedbirler AB'yi G7 ortaklarıyla uyumlu hale getirecek, uygulamayı güçlendirecek ve gerektiğinde boşlukları kapatacak" diye konuştu.

Altın ve mücevher ithalatı yasaklanacak

Yaptırım paketi çerçevesinde, Rusya'dan altın ve mücevher ithalatı yasaklanacak, bazı Rus yetkililerin ve kurumların mal varlıkları dondurulacak, yaptırım uygulanan kişilere seyahat yasağı getirilecek ve daha önce SWIFT'ten çıkarılan Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın varlıkları dondurulacak.

Atın ve mücevher ithalatı

Yeni yaptırım

Yeni yaptırımların, yarın AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe gireceği bildirildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal