AVM Sektörü Koronavirüse Karşı İyimser

İstanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yaklaşık bir aydır Çin başta olmak üzere Uzak Asya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgınının alışveriş merkezlerine olan etkilerine dair iyimser açıklamalarda bulundu.

17.02.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-10:23) AVM Sektörü Koronavirüse Karşı İyimser

İsfanbul Alışveriş Merkezi Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yaklaşık bir aydır Çin başta olmak üzere Uzak Asya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgınının AVM'lerin en yoğun müşterileri içinde yer alan turistler üzerindeki etkisine dair iyimser açıklamalarda bulundu.

Baştürk, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada salgının alışveriş merkezlerinin yoğunluğunu olumsuz bir şekilde etkilemeyeceğini beklediğini vurgularken, sektör olarak özellikle Doğu Avrupa ülkelerinden gelecek turist potansiyeline odaklanacaklarını da belirtti.

"Çin özelinde, Uzak Doğu kaynaklı turizm hedeflerinde güncelleme yapılması kaçınılmaz. Söz konusu bölge, ülkemiz için hedef pazar halinde ancak toplam içinden aldığı pay halen çok sınırlı olduğundan AVM sektörüne olumsuz bir etki şu aşamada beklemiyoruz." ifadelerini kullanan Baştürk, İstanbul'un jeostratejik konumunun turizmin ve turist sayısının şehir özelinde artış trendine girmesini kolaylaştırdığını da söyledi.

Salgın sonrası turistler ve alışveriş merkezi ziyaretçileri üzerinde yaşanabilecek olumsuzlukların giderilmesine yönelik yetkililerden beklentileri olduğunu aktaran Baştürk'ün açıklamaları şu şekilde:

"Bu konunun global ölçekte izlenmesi ve müdahale edilmesinde fayda var. Gelişmeleri yakından izleyip gerekli durumlarda hızlı önlemler almak, olası olumsuzlukları sınırlandıracaktır. Kamuoyuyla bilgilerin doğru paylaşılması da yaşanan olumsuzluğun psikolojik etkisini azaltacaktır. İzlenimimiz de bunun gerçekleştiği yönünde. Son olarak, tüm sektörler konunun ciddiyet ve önemini kavramalı, kendi önlemlerini alma noktasındaysa gerekli aksiyon planlarını oluşturmalı."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal