Aveller İçin Özel Haber: İşte Mete Gazoz'un Gerçek Hikayesi

İmamoğlu, göreve geldikten sonra belediyenin Okçular Vakfı'na desteğini kesmişti. Bugün Türkiye Mete Gazoz'la okçuluk alanında ilk altın madalyasını kazandı.

31.07.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-17:24) Aveller İçin Özel Haber: İşte Mete Gazoz'un Gerçek Hikayesi

Tokyo'da düzenlenen olimpiyat oyunlarından altın madalya haberi geldi. Milli sporumuz da sayılan Klasik yay bireysel finalinde İtalyan rakibini 6-4 yenen milli sporcumuz Mete Gazoz altın madalyayı elde etti. Bu başarı Türkiye'nin olimpiyat tarihinde de bir ilkti. Ülkemizi gururlandıran Mete'nin başarısının perde arkasında ise farklı spor dallarından faydalanması yatıyor. 

İHLAS KOLEJİ MEZUNU 

1996 doğumlu sporcunun, okçuluk aşkı aileden geliyor. Annesi, babası ve kız kardeşi de bu sporla ilgilenen Mete Gazoz, okçuluk branşında kendisini geliştirebilmek için yüzmeden basketbola kadar birçok spor dalında da faaliyet gösterdi. Görme yetisini geliştirmek için resim yapan ve gözleriyle el koordinasyonunu sağlamak için piyano çalan Mete Gazoz, günlük idmanlarını da hiç aksatmadı. 


OKÇULAR VAKFININ KATKISI BÜYÜK 

CHP'li İmamoğlu'nun göreve geldikten sonra faaliyetlerini engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığı Okçular Vakfı'nın Mete Gazoz için büyük bir önemi var. Okçu olan babasının yönlendirmesiyle 6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duydu ve dersler almaya başladı. Bilal Erdoğan'ın da üyesi olduğu Okçular Vakfı'nın da açılmasıyla vakfa derhal sporcu olarak katıldı. Eğitim ve antrenmanlarına burada uzun süre devam etti. 

SAĞLANAN İMKANLAR ŞAMPİYONLUK GETİRDİ 

Okçular Vakfın'a katılmasıyla birlikte burada sağlanan imkanlar sporcunun hayatını büyük ölçüde değiştirdi. Sağlanan imkanlar Türkiye'ye ilk altın madalyayı 2020 yılında getirdi. Okçulukta kendini geliştiren Mete Gazoz, Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda Türk sporunu temsil etti. Nottingham'da düzenlenen 2016 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'ndaki bireysel kategorisinde gümüş madalya kazandı. 


BİLAL ERDOĞAN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ 

Etnik sporlara olan merakıyla bilinen ve Okçular Vakfının da kurucusu olan Bilal Erdoğan bu alandaki genç sporculara sağladığı desteklerle ülkemize yeni madalyalar getirilmesini sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal