Son Dakika: KKTC'de Orman Yangını Meydana Geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bağlı Girne bölgesinde bulunan Karşıyaka köyünün güneybatı kısmındaki ormanlık alanda yangın çıktı.

31.07.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-15:52) Son Dakika: KKTC'de Orman Yangını Meydana Geldi

Türkiye’nin dört bir yanında içimizi yakan yangınlar devam ederken bir haber de Kıbrıs’tan geldi. Polis Basın Subaylığından gelen açıklamaya göre, saat öğlen saatlerinde yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. 

ERSİN TATAR YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI 

Yangın bölgesine giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yetkililerden bilgi aldı. Tatar, yaptığı açıklamada, haberi alır almaz bölgeye geldiğini söyledi. Yangının söndürülmesi için olağanüstü bir gayret gösterildiğini belirten Tatar, tüm vatandaşların seferber olduğunu dile getirerek 'Köylüler, muhtar, itfaiye ekipleri, sivil savunma, herkes burada' ifadelerini kullandı.

HELİKOPTER İHTİYACI OLABİLİR

Gittikçe yükselen alevlerin ilerleyip dağın diğer tarafına geçmemesi nedeniyle yoğun çaba verildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, konuya ilişkin Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in (BM) de bilgilendirildiğini, helikopter ihtiyacının olabileceğini kaydetti. Başbakan Ersan Saner de bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Gelişmelerin yakından takip edildiğini dile getiren Saner, yangınla ilgili olarak Başbakanlıkta bir kriz masası oluşturulduğunu bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal