Audi Volkswagen Bünyesindeki Araçlarda Kendi Ürettikleri Otonom Araç Yazılımlarını Kullanacaklar!

Alman VAG grubunun lüks araç birimi olan Audi’nin başkanı, salı günü yaptığı açıklamada Volkswagen’in otonom otomobiller için gerekli yazılımların çoğunu kendi bünyesinde geliştirmeyi planladığını söyledi.

05.02.2021-14:56 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-14:56) Audi Volkswagen Bünyesindeki Araçlarda Kendi Ürettikleri Otonom Araç Yazılımlarını Kullanacaklar!

Volkswagen, otonom araç yazılımları konusundaki iş birliği tekliflerini reddetti ve sektörde tek başına yol almaya karar verdi. Şirket, yazılım geliştirmede karşılaştırma ölçütü olarak da Google’ın yazılımını kendine hedef belirlemiş. Volkswagen araştırma ve geliştirme sorumlusu Markus Duessman, Google’ın yazılımıyla en az aynı seviyede olmayı istediklerini söyledi. Ayrıca meydan okuduklarını da kabul etti.

Ayrıca Daimler ve Volkswagen, elektrikli araç verileri alanında Apple ve Amazon gibi büyük teknoloji firmalarıyla rekabet etmek şansına sahip olabilmeleri için kendi işletim sistemleri üzerinde çalışıyor. Volkswagen, yukarıda da belirttiğimiz gibi, rakiplerinin ekip kurma çağrılarına rağmen tek başına ilerlemeyi kendine daha uygun gördü. Böylelikle şirket, tek başına ürettiği bir yazılımla başarıyı elde edip ismini zirveye kazımayı planlıyor.

Duesmann, Volkswagen’in üretim kapasitesini ele alarak dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi olduklarını iddia etti. Bu nedenle başkaları ile iş birliği yapmalarına gerek olmadığını da belirtti. Ayrıca, şirketin yazılım geliştirmede kendi başına yeni standartlar belirleyebileceğinden de emin olduğunu sözlerine ekledi. Başka şirketlerin Volkswagen ile iş birliği yapmasının tek yolunun Volkswagen’in belirlediği standartlara uyum sağlamak olduğunu söyleyen Duesmann, henüz böyle bir standardı yakalayabilmiş bir şirketin olmadığını da vurguladı.


Son olarak, Volkswagen’in bu derece iddialı olmasının büyük beklentiler uyandırdığını ve ne gibi sonuçlarla karşılaşılacağının merakla beklendiğini belirtelim.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal