Covid-19 Aşısı Dron İle Taşınacak!

Covid-19 salgını, geçtiğimiz aylarda başlanan aşı sevkiyatında, dünya ülkeleri arasında hızlı ve güvenli bir şekilde taşınmaya devam ediyor. Birçok lojistik firmasının kara, hava ve denizden yürüttüğü taşımacılık faaliyetlerine, şimdi bir yenisi daha eklendi ve drone ile sevkiyat dönemi başlıyor.

05.02.2021-14:17 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-14:17) Covid-19 Aşısı Dron İle Taşınacak!

Drone ile teslimat Zipline tarafından sağlanacak

Dronelife’a göre dünya yeni COVID-19 aşıları konusunda iyimser olsa da, adil ve verimli bir şekilde dağıtılabilmelerini sağlamak için ısıya duyarlı malzemeleri sağlık merkezlerine ulaştırmak dünya çapında bir zorluk haline geldi. Şimdi ise drone ile teslimat dönemi sayesinde bu zorluğun önüne geçmeyi hedefleniyor. Zipline tarafından sağlanacak, COVID-19 aşılarını drone ile teslim edebileceklerini duyurdu ve aşıları kırsal alanlara daha erişilebilir hale getirdi.

Zipline’ın yeni uçtan uca soğuk zincir dağıtım özelliği, önde gelen bir COVID-19 aşı üreticisi ile birlikte geliştiriliyor. Zipline, Zipline’ın faaliyet gösterdiği her ülkede, önde gelen tüm COVID-19 aşılarını drone ile dağıtabilecek durumda olduğunu ifade ediyor . Yeni dağıtım özelliği hakkında Zipline’ın yaptığı duyuruya göre, “sağlık tesislerinin, ihtiyaç duydukları kesin COVID-19 aşısı sayısını istenen sıcaklık profilinde güvenli ve uyumlu bir şekilde talep üzerine teslim alarak aşırı düşük dondurucu ihtiyacını atlamasına olanak tanıyacak“


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal