Audi Son Tarihi Verdi! İçten Yanmalı Motorlarına Veda Ediyor

Alman otomobil üreticisi Audi, 2026 yılından sonra içten yanmalı motorları terk ederek yalnızca elektrikli araç üreteceğini açıkladı.

18.06.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-09:49) Audi Son Tarihi Verdi! İçten Yanmalı Motorlarına Veda Ediyor

Geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde E-Tron GT, Q4 E-Tron ve Q4 Sportback E-Tron dahil olmak üzere birçok elektrikli otomobil modelini tanıtan Audi, yakın gelecekte şirketin sadece elektrikliye yöneleceğini kanıtlıyor.

Reuters’te yer alan habere göre, Ingolstadt merkezli üretici, 2026 yılında benzinli ve dizel motorlu yeni modeller geliştirmeyi bırakacak. Şirketinin bu tarihten sonra içten yanmalı motorları kullanmaya devam edeceğini açıklayan Audi CEO'su Marcus Duisman, benzinli, dizel ve hibrit motorların yalnızca mevcut modellerde kalacağını da belirtti.

Duisman'ın 2026 yılını son tarih olarak belirtmediğini, ‘birkaç yıl içinde’ olarak açıklama yaptığını söyleyelim. Ancak Reuters, kararın çoktan verildiği ve 5 yıl içinde Audi'nin tamamen elektrikli araçlara odaklanmak için geleneksel motor sistemlerinin geliştirilmesini tamamen durduracağı konusunda kararlı olan şirket kaynaklarına atıfta bulundu.

Diğer birçok üretici hali hazırda benzer bir stratejiye güveniyor, Toyota gibi bazı markalar ise tüketiciler henüz tamamen elektrikli araçlara geçmeye hazır olmadığı için elektrikli araçların geleceğe giden bir ‘köprü’ olduğuna inanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal