ATO Başkanı Gürsel Baran: "İş dünyası olarak enflasyonla mücadeleye hazırız!"

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, iş dünyasının enflasyonla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

29.03.2024-13:32 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-13:32)

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Odanın mart ayı olağan meclis toplantısında yaptığı değerlendirmede, dünya genelindeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin enflasyon ortamını etkileyerek işletmelerin gelir-gider dengesini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü hatırlatan Baran, 6 Şubat depremlerine rağmen gerçekleşen bu büyümenin ülkenin ekonomik gücünü ortaya koyduğunu vurguladı.


Baran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faiz oranını 500 baz puan yükselterek yüzde 50'ye çıkardığını belirterek, bu hamleyle faiz oranının yatırım ve üretim için olumsuz bir ortam oluşturduğunu ancak sürecin geçici olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu politikaların olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren daha net göreceklerine inandıklarını dile getirdi.


Çalışmaların sonuçları en kısa sürede görülecek

Enflasyonla mücadelede iş dünyasının üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Baran, yerli ve milli üretimin ve ihracatın güçlendirilmesinin mücadelenin temel taşı olduğunu belirtti. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nın Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği'ni güncelleme çalışmaları yürüttüğünü ve Türkiye'nin önemli ihracat pazarlarından İngiltere ile kapsamlı bir serbest ticaret anlaşması müzakerelerini sürdürdüğünü aktaran Baran, bu çalışmaların sonuçlarını yakın zamanda görmeyi beklediklerini ifade etti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal