ATM’den para çekerken dikkatli olun: Dolandırıcıların oyunu pes dedirtti

Dolandırıcıların ATM’den para çekenler için yaptıkları yeni tuzak pes artık dedirtti. Yardım bahanesi ile yaklaşan dolandırıcılar yüzlerce kişiyi mağdur etti. İşte detaylar…

07.09.2022-16:11 - (Son Güncelleme: 07.09.2022-16:41) ATM’den para çekerken dikkatli olun: Dolandırıcıların oyunu pes dedirtti

İstanbul Fatih’te meydana gelen dolandırıcılık olayı, duyanları hayrete düşürdü. ATM’den para çekmek isteyen kişilere yardım etme bahanesi ile yaklaşan şahıslar, çok sayıda kişiyi dolandırdı. 

ATM’den para çekerken dikkat!

İstanbul’da yaşanan olay da Fatih bölgesinde para çekmek için ATM’ye giden Suudi Arabistan uyruklu N.S.N.’nin yanına iki kişi geldiği ve kendisine yardım etmek istediğini belirtti. Yabancı adamın kartını ATM’nin kaptığını söyleyen dolandırıcılar, N.S’nin hesabındaki tüm parayı çekti. Yaşadığı olayı anlatan adam, "Para çekerken yanıma yaklaşıp yardım edeceklerini söylediler. Daha sonra kartımı yuttuğunu söylediler. Onlara inandım. Ancak daha sonra bütün paramın çekildiğini gördüm" dedi.

Soruşturma başlatıldı

Yapılan şikayet üzerine olaya dair soruşturma başlatan Dolandırıcılık Büro Amirliği, şüpheli şahıs Süleyman T. ve Onur G. kısa sürede yakalandı. Şüphelilerin daha sonra "ATM kartı yuttu" yalanıyla kandırdıkları kurbanlarının kartlarını çaldıkları öğrenildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal