Atletico Madrid, Cristiano Ronaldo'ya transfer tekilifi yapacak mı? Kulüp Başkanı Enrique Cerezo açıkladı!

Portekizli yıldızın peşinde olduğu söylenilen takımlardan birisi olan Atletico Madrid, kulüp başkanının Ronaldo'yu transfer etmeyi düşünmediklerini ifade etti.

22.07.2022-10:29 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-10:46)

Bu açıklamadan sonra yıldız futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek yeni kulüp arayışı devam edecek gibi duruyor. Bunlara ek olarak İspanyol kulübün, La Liga'nın mali şartlar kriterlerine uymak zorunda olduğu için söz konusu transfere ayıracak bütçesi yok.

İspanyol kulübün başkanı Ronaldo için ne dedi?

Madrid'de düzenlenen Jose Maria de Segovia'daki kulüp yemeğinde basını soruları cevaplayan Enrique Cerezo, Ronaldo'nun transferi hakkındaki konuya şöyle cevap verdi; 

'Bana daha zor sorular sormalısın. Kolay sorulara basit cevaplar. Cevaplanmış sayılır.'

Kulüp başkanı, A. Madrid'in yıldız oyuncu için yarışta olamadığını net bir şekilde belirtmese de, oyuncunun planlarında olmadığını netleştirmek için yeterince ipucu verdi.

'Harika bir kadro, sansasyonel oyuncular ve harika bir hoca ile akşam yemeği, erken sezon yemeği için buradayız. Her şeye sahibiz, daha ne isteyebiliriz ki?'


İspanyol ekip, La Liga tarafından belirlenen Finansal Fair Play düzenlemelerine uymak istiyor ve tabloya uyacak şekilde alternatif bir gelir kaynağı satmak veya eklemek zorunda.

Yıldız oyuncu gelecek sezon hangi kulüplerde oynayabilir?

Tecrübeli oyuncunun menajeri olan Jorge Mendes, Ronaldo'ya Şampiyonlar Ligi'nde oynayabileceği bir kulüp bulmak için oldukça zor bir göreve sahip. Bir zamanlar Alman devi Bayern Münih ile yoğun bir şekilde bağlantılı olmasına rağmen Bayern Münih'in CEO'su olan Oliver Kahn, Ronaldo transferinin Allianz transfer felsefesine uymadğını belirtip oyuncu hakkında 'Cristiano Ronaldo'yu en iyilerden biri olarak değerlendirsem de, bu transfer bizim felsefemize uymaz.' ifadelerini kullandı. Seri A Ligi'nden Roma ve Napoli ile de bağlantılı olan menajer, söz konusu takımlar Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için favori değiller. Chelsea ve PSG için de transfer olasılığı kalkan Ronaldo'nun şu anda gelecek sezon için Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden biriyle sözleşme imzalaması pek mümkün görünmüyor.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal