Atış Testini Başarıyla Tamamlayan Milli Deniz Topu'nun Dikkat Çeken Özellikleri Nelerdir?

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) 'Milli Deniz Topu' kara atış testi başarıyla tamamlandı.

03.12.2021-12:13 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-14:47) Atış Testini Başarıyla Tamamlayan Milli Deniz Topu'nun Dikkat Çeken Özellikleri Nelerdir?

Yerli ve milli imkanlar ile üretilen Milli Deniz Topu ilk kara atış testini gerçekleştirdi. Testi başarı ile tamamlayan Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) 'Milli Deniz Topu ilgileri topladı. 16 kilometre etkili menzile sahip olan Milli Deniz Topu, 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabiliyor. Yeni silah sisteminin yapımında emeği geçenleri kutlayan Akar, "Yapılan bu çalışmaların hiçbiri son değil. Bunların her biri bir sonraki aşamanın başlangıcıdır. Çalışmalarımızı artan bir hızla sürdürerek Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız." diye konuştu. Bir taraftan personel temini, eğitimi, diğer taraftan da araç, gereç, silah, mühimmatın yerli ve milli imkanlarla yapılmasına yönelik çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki, desteği ve sağladığı fırsatlarla yerlilik ve millilik oranı yüzde 80'lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin, egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için, hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZIN DAHA DA ÖTESİNE GEÇİCEZ

Türkiye’nin savunma sanayii alanında yaptığı yeri ve milli üretim atılımının öneminden bahseden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Geçmişte parası verildiği halde alınamayan silah sistemlerinin olduğunu hatırlatan Akar, şunları söyledi: "Bu nedenle yerli ve milli üretim bizim için bir tercih değil, bir zorunluluktur. Şu anda dahi dost ve müttefiklerimizden maalesef temin, tedarik etmeye çalıştığımız birçok malzeme ile alakalı açık bir şekilde olmasa dahi örtülü bir şekilde bazı ihtiyaçlarımızın karşılanması geciktirilmekte, onlara cevap verilmemekte, çalışmalar yavaşlatılmakta. Dolayısıyla ciddi bir sınırlama ile karşı karşıyayız. Onun için arazide Silahlı Kuvvetler personeli canı, kanı ile 'ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı ile büyük kahramanlık ve fedakarlıklar yaparken savunma sanayinde çalışanlarımızın da onlara benzer şekilde fedakarlık ve kahramanlıkla üretim, planlama ve tasarım faaliyetlerine aralıksız devam etmeleri bir mecburiyettir. Daha düne kadar piyade tüfeklerimiz dahi kendi üretimimiz değildi fakat şimdi hafif silahlarımızın tamamı, zırhlı araçlarımız, helikopterlerimiz, İHA, SİHA, gemilerimiz, Fırtına toplarımız… Bunların daha da ötesine geçmek üzere çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bu konuda kararlıyız, azimliyiz ve bugüne kadar başardıklarımız, bundan sonra başaracaklarımızın önemli bir göstergesidir."


MİLLİ DENİZ TOPU’NUN ÖZELLİKLERİ

Namlu su soğutma sistemine sahiptir.
Atim hızı max. 80 atım/dk dır.
Silah sistemi mühimmatsız 7500 kg, mühimmat ile birlikte 8500 kg ağırlığa sahiptir.
Silah sistemi 70 mühimmat kapasiteli döner cephaneliğe sahiptir.
Silah sistemi hava, kara ve deniz hedeflerine karşı etkilidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal