Ateşe Ne İyi Gelir?

Ateşe ne iyi gelir? İnsan vücut ısısının yükselmesi her daim bir şeylerin yanlış gittiğinin en büyük belirtisidir. Böyle durumlarda panik olmadan çözüm yollarını aramak ve uygun olan hamleyi yapmak gerekir. İşte bunun yanıtını sizler için verdik.

08.06.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:27) Ateşe Ne İyi Gelir?

Ateşe ne iyi gelir? İnsan vücut ısısının artması durumunda paniğe kapılmadan çözüm yollarını aramak ve uygun olanı yapmak gerekir. Peki, yüksek ateş nasıl düşürülür? İşte yanıtlar...

Ateş Yükselmesi Nedir?

Ateş yükselmesi, insanların vücutlarının sahip olduğu ısının belli bir limitin üstüne çıkması demektir.  Her kişinin vücut ısısının belli bir aralıkta olması lazım. Bunun aşılması bir sorunun olduğunun en büyük kanıtıdır. Uzmanların belirttiğine göre 38 derece ve üstü olan her türlü ısı yüksek ateş olarak tanımlanır. Böyle durumlarda yapılacak olan birçok şey ile derecenin düşürülmesi mümkündür.

Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür?

  • Ateşe ne iyi gelir: bebeklerin kıyafetlerinin çıkarılması en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Bunun yanı sıra yaşanılan odanın sıcaklığının düşürülmesi de şarttır. En az 20 derece olması gerekir.
  • Ateşe çözüm yolları içinde bebeğe verilecek olan anne sütünün çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etmek lazım. Böylelikle sıvı kaybının önüne çok kolay bir biçimde geçmek mümkün olacaktır.
  • Bebeklerde yüksek ateş durumu ortaya çıktığı zaman en çok tercih edilen yöntemlerin başında duş almak gelir. Bunun için hemen çok soğuk olmayacak derecede ılık suya bebeği sokmak hızlı bir biçimde sonuç verir.

Bunun yanı sıra birçok kişinin özellikle ateşi düşürebilmek için sirkeli su kullandığını bilinir. Yapılmış olan araştırmalar ise bunun genel olarak çok işe yaramadığını ortaya koymuştur. Bundan kesinlikle kaçınmak lazım.

Yetişkinlerde Ateş Nasıl Düşürülür?

Ateşe ne iyi gelir: Yetişkinlerin yapması gereken ilk şey ellerini ve yüzlerini soğuk su ile yıkamaktır. Bunun yanı sıra duş almak da her daim işe yarar. Aynı zamanda bulunulan odanın sıcaklığının düşürülmesi de yöntemlerin içinde dikkat çeker. Kompres uygulamak çok sık tercih edilen bir metot olarak karşımıza çıkıyor.

Yüksek ateşi düşürmek için sigaradan uzak durmak şarttır. Dinlenmek gerekir. Kesinlikle doktor kontrolünde olması şartıyla ilaç kullanımı yapılabilir. Çok su içmek de kısa süre içinde sonuç veren yolların arasında dikkat çeker.

Ateşi Düşüren Yiyecekler Hangileri?

Ateşe iyi gelen yiyecekler sayesinde bu sorundan kurtulmak mümkündür. Bunun için kuru yemiş tüketmek her daim çok tavsiye edilen bir yöntemdir. Pancar, kekik ve kızılcık gibi yiyeceklerin yine yüksek ateş üstünde çok olumlu etkilerinin olduğu her daim dile getirilir. Bunun yanı sıra koyu kırmızı ve mor gıdaların yanı sıra yeşil olan gıdaların kullanımı da tavsiye edilir. Çilek, ahududu, mandalina gibi yiyecekleri tüketmek şarttır. Tüm bunların kanıtlanmış olan etkileri dikkat çeker. Bu konuda gerekli olan birçok araştırma yapılmıştır. Dikkat edilecek en temel husus ise tercih edilecek miktarın kararında olmasıdır. Böylelikle çok kısa bir zaman dilimi içinde sonuç almak mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal