Asya’da sular ısınıyor: Kuzey Kore’den Japon Denizi’ne balistik füze denemsi

Kuzey Kore’nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne iki balistik füze denemesi yaptığı ortaya çıktı. Güney Kore ve Japonya hükümeti gerçekleştirilen füze denemelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

14.03.2023-10:16 - (Son Güncelleme: 14.03.2023-17:58) Asya’da sular ısınıyor: Kuzey Kore’den Japon Denizi’ne balistik füze denemsi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, yapılan füze denemelerin güneybatıdaki Jangyon bölgesinden yerel saat ile 07.41 ve 07.51’de gerçekleştirildiği açıklandı.

AA'nın haberine göre, kısa menzilli balistik füzelerin (SRBM), havada 600 kilometreden fazla mesafe yol alarak Japon Denizine düştüğü bildirildi.

Balistik füze atıldı

Japonya Savunma Bakanı Hamada Yasukazu, söz konusu füzelerin Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesi dışına düştüğünü ifade etti. Japonya Başkanı Kişida Fumio, yaptığı açıklamada, füzelerin düştüğü bölgede seyir dahlindeki herhangi bir unsurlara hasar oluşmadığını açıkladı.

2 balistik füze denemesi

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, çeşitli tipteki füze denemeleriyle Pyongyang yönetiminin bölgede yapılan provokasyonların artırabileceğini ifade etti.

Denemenin, Güney Kore ile ABD ordularının dün başlattığı ve 23 Mart'a kadar sürmesi planlanan "Özgürlük Kalkanı" tatbikatından sonra yapılması dikkati çekti. Tatbikata ilişkin Güney Kore'nin açıklamasında, "Bu, Güney Kore'yi, Kuzey'in olası saldırganlığına karşı savunmak için tasarlanmış ortak harekat planına dayalı tatbikat" ifadesi kullanılmıştı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal