AstraZeneca'nın Kovid-19 Aşısı Mutasyonlu Virüse Karşı Etkisiz Kaldı

Güney Afrika Cumhuriyeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için geliştirilen aşısının mutasyonlu virüse karşı etkisiz olması nedeniyle kullanımını geçici olarak durdurma kararı aldı.

09.02.2021-08:53 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-08:53) AstraZeneca'nın Kovid-19 Aşısı Mutasyonlu Virüse Karşı Etkisiz Kaldı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, koronavirüs salgını için Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği 'viral vektör aşısı' uygulanmaya başlanmıştı. Fakat geliştirilmiş olan aşının mutasyonlu virüse karşı etkisiz olduğu belirtildi.

Bu nedenle bilim insanları yeni bir yol haritası belirleyene kadar aşı uygulamaları durduruldu.

Güney Afrika Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, yaptığı açıklamasında, ‘AstraZeneca aşısının nasıl kullanılacağı konusunda bilim insanlarının rehberliğini beklemeliyiz’ ifadelerini kullandı.

AstraZeneca tarafından yapılan açıklamaya göre, aşının, temel olarak B.1.351 adı verilen Güney Afrika mutasyonundan kaynaklanan hafif hastalığa karşı sınırlı etki gösterdiği belirtildi.

Afrika kıtasında en fazla koronavirüs vakası Güney Afrika Cumhuriyeti'nde görüldü. Ülkede 1 milyon 476 bin 135 kişide koronavirüs tespit edilirken, 46 bin 290 kişi de salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal