Askerde Telefon Serbest mi?

Türk erkeklerinin en asli görevlerinden biri de askerliktir. Özellikle celp dönemlerinde asker adaylarının en fazla merak ettiği konular arasında askerde telefon kullanmanın serbest olup olmadığıdır. Peki askerde telefon serbest mi? Askerde telefon kullanmak yasak mı? Nasıl telefon kullanılabilir?

28.01.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-09:16) Askerde Telefon Serbest mi?

Askerlik yerlerinin açıklanması ile beraber asker adaylarının en merak ettiği detaylardan biri de içeriye telefon sokma konusudur. Kışlaya telefon sokma planları yapan asker adayları, nasıl telefon kullanabileceklerini merak ediyorlar. Peki, askerde akıllı telefon kullanılabilir mi? Askerde telefon kullanmak yasak mı, serbest mi?

ASKERDE TELEFON KULLANMAK YASAK MI?

Askere giden hemen hemen her genç, sevdikleri ile iletişimde kalmak ve onlarla hasret giderebilmek ister. Bunun için de kışlaya telefon sokma planları yaparlar. Askerde belli şartlara bağlı kalmak şartı ile telefon kullanmak serbesttir. Peki askerde telefon kullanmanın koşulları neler?

ASKERDE NASIL TELEFON KULLANILIR?

Askerde telefon kullanımının bazı şartları vardır. Öncelikle Turkcell ürünü olan Askercell hattından almanız gerekmektedir. Mevcut hattınızı taşıyabilir ya da yeni hat alabilirsiniz. Askercell'e başvuru yaparken, 5 tanesi mobil, 2 tanesi sabit hat olmak üzere toplam 7 numara belirleyebilirsiniz. 

Askercell hattınızı kullanırken yalnızca belirlediğiniz 7 numarayı arayabiliyor ve onlarla mesajlaşabiliyorsunuz. Bu Askercell hattınızla birlikte gerek usta birliğinde gerekse acemi birliğinde telefon kullanmanız mümkün. 

Ancak unutmamanız gereken diğer önemli nokta da askerde akıllı telefon kullanımının yasak olduğudur. Yani kamerası ile internet özelliği olmayan telefonları kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal