Asırlık Kilim Motifleri Pullarda

Asırlık "sinekli, seleser, koç boynuzu, aslan başı ve kurtağzı" kilim motifleri PTT tarafından pullara da basılarak ölümsüzleştirildi.

16.05.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-13:22) Asırlık Kilim Motifleri Pullarda
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla faaliyet gösteren Adana Olgunlaşma Enstitüsü, Adana ve Osmaniye yöresinde kilimler üstüne asırlık "sinekli, seleser, koç boynuzu, aslan başı ve kurtağzı" motiflerini işliyor.

"Harman" koleksiyonu adlı çalışmayla birçok ürün üzerine işlenen asırlık kilim motifleri PTT tarafından pullara da basılarak ölümsüzleştirildi.

Adana Olgunlaşma Entitüsü Müdürü Seher Coşkun, takıdan, süs eşyasına, aynadan fincana kadar yaklaşık 300 ürün üzerine işlenen motiflerin pullarda da yer alması için bunları PTT Genel Müdürlüğüne gönderdiklerini söyledi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda asırlık Anadolu motiflerinin basılmaya değer bulunduğunu belirten Coşkun, "Adana ve Osmaniye yöresindeki kilim desenlerinde yer alan motiflerin pullara basılmaya değer bulunması gurur verici" dedi.

Geleneksel kilim motiflerinin pullarda yer almasından büyük mutluluk duyan Adana Olgunlaşma Enstitüsü grafik bölümü öğretmeni Nuran Gözükara Demir geleneksel el sanatlarını yaşatmak için çalışmalarının süreceğini ifade etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal