Asılsız Rüşvet İddiaları İçin Sağlık Bakanlığı Soruşturma Başlattı

Türkiye Sağlık Bakanlığı hakkında asılsız iddialarda bulunan ABD ilaç firması hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

04.09.2021-16:27 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-16:27) Asılsız Rüşvet İddiaları İçin Sağlık Bakanlığı Soruşturma Başlattı

Eski Sağlık Bakanları döneminde Türkiye’nin, rüşvet aldığına dair asılsız iddialar ortaya atan ABD’li ilaç şirketi hakkında yasal soruşturma başlatıldı. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2020 yılının Temmuz ayında, ortaya atılan bu çirkin iddia için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç ihbarında bulunmuş, idari soruşturma başlatılmıştı.

SAĞLIK BAKANLIĞI RÜŞVET İDDİALARINA SORUŞTURMA AÇTI

Alexion Pharmaceuticals isimli özel ilaç firmasının Soliris markalı sartışının yapılması konusunda, o dönemde görev yapan Sağlık Bakanlığı’nın rüşvetle işlem yaptığını iddia etmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca bu kapsamda soruşturma başlattığı ve soruşturmanın halen devam ettiği belirtildi. Ortaya atılan bu çirkin iddianın hala soruşturulduğu belirtildi. 

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun raporunda ‘Alexion Pharmaceuticals’ olarak bilinen ABD uyruklu bir ilaç şirketinin kendisine ait 'Soliris' markalı ilacın süreli satışının yapılabilmesi için Türkiye'nin de içinde bulunduğu birçok ülkenin yetkili makamlarına rüşvet verdiği bilgisi yer almıştı. Ortaya atılan bu çirkin iddia sonrası o dönemde görev yapan Sağlık Bakanları Mehmet Müezzinoğlu ve Recep Akdağ, ABD’li ilaç şirketi hakkında asılsız iftiradan rüşvet davası açtı.

ASILSIZ HABERLERLE İLGİLİ YAYIN YAPAN BASIN KURULUŞLARINA TAKİPSİZLİK

Dönemin Sağlık Bakanlarının suç duyurusunda bulunmasının üzerine, Başsavcılık raporla ilgili rapor yapan basın kuruluşlarına ‘iftira’ kapsamında soruşturma başlattı. İftira dosyasının İstanbul’a gönderilmesinin ardından söz konusu dava hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Müezzinoğlu'nun avukatları, konuyla ilgili asılsız haber yapan basın kuruluşları hakkında takipsizlik kararı alındığını belirtti. Rapordaki rüşvet iddialarıyla ilgili ise ayrı bir soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal