Aşılar piyasaya sürülmüyor mu? Yoksul ülkelere aşı gönderilmiyor mu? DSÖ'nün aşı hedefi tutmadı!

Zengin ülkelerde aşı sorunu yaşanmazken herkesin üç aşısı tam olarak gözükmektedir. Fakat bunun yanı sıra yoksul ülkelerde ise her 7 kişiden birinin aşılandığı görülmektedir. Yoksul ülkelerde yaşanan aşı sorunun nasıl önüne geçileceğine dair çalışmalar ise başladı.

22.07.2022-09:26 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-09:26) Aşılar piyasaya sürülmüyor mu? Yoksul ülkelere aşı gönderilmiyor mu?  DSÖ'nün aşı hedefi tutmadı!

Aşı araştırmaları başlaması üzerine zengin ülkelerde aşı sorunun yaşanmadığı fakat yoksul ülkelerin aşı bulmakta zorlandığı belirlendi. Açıklanan veriler üzerine yoksul ülkelerde her 7 kişiden birinin aşı olduğu tespit edildi. 

Aşılamanın öneminin her gün vurgulandığı şu dönemlerde yoksul ülkelerin aşı bulmakta zorlandığı gerçeği günümüzde yer almaktadır. Oxford Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşu ortaklı ‘Verideki Dünyamız’ adlı girişimin açıklamasına göre, “Dünya nüfusunun yüzde 66,8'i en az bir doz COVID-19 aşısı almıştır. Dünya çapında 12.25 milyar doz uygulandı ve şu anda her gün 4.94 milyon doz uygulanıyor. Düşük gelirli ülkelerdeki insanların sadece yüzde 19,4'ü en az bir doz almıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Aşı eşitsizlikleri

DSÖ: 'Salgını bitirmek için aşı eşitsizliği bitmeli' 

Koronavirüsün tekrardan yaygınlaşması üzerine gelecek planları yapılmaya başlandı. Gelecekteki oluşabilecek yeni varyantların önüne geçilmesi adına aşılanmanın eşit olarak tüm ülkelerde yapılması gerektiği belirtildi. DSÖ, bu haftaki Kovid-19 vakalarının üçe katlandığı ve hastaneye yatış yapanların sayısının yükseldiğini açıkladı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal