Aşık Olmanın Duygusal ve Fiziksel Etkileri

Aşık olduğunuzda kendinizde farklı duyguların karmaşası içinde olduğunuzu hissetmişsiniz. Bu karmaşıklık sizin mutlu olduğunuzdan kaynaklanan ve keyif almanızı sağlayacak bir durumdur.

30.06.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-15:45) Aşık Olmanın Duygusal ve Fiziksel Etkileri

Aşk, herkesin yaşamak istediği deneyimlerinden biridir. Bilim insanlarına göre, birey aşık olduğunda beyindeki keyif merkezi harekete geçer ve bu da baş dönmesi ve canlılık gibi duyguları tetikler. Eros’ un güçlü okları aynı zamanda kalbin hızlanmasına da neden olur.

AŞIK OLMANIN ETKİLERİ

Aşık olmak vücudunuzda belirli değişikliklere neden olur. Terleme, nemli eller, sidirim problemleri, iştah kaybı ve kalp atışında hızlanma gibi fiziksel etkiler görülür. Bunlarla birlikte dopamin, adrenalin ve norepinefrin gibi kimyasallarında salınımında artış olabileceği söylenmektedir.

Uzmanlar aşık olmanın aşık olmanın yaratıcılık, baş dönmesi, güçlü ve coşkulu olmak gibi bazı olumlu etkilerinin olduğunu açıklamıştır. Ama bu aşk takıntı ve bağımlılık haline gelirse duygular sağlıksız ve tehlikeli bir hal alabilir. Uzmanlara göre, birisi olmadan yaşayamayacağını hissetmek insanda ‘ilişki bağımlılığı’ yaratır ve bu da duygusal olarak yıkıcı, tek taraflı ve oldukça kötü niyetli bir ruh halidir.

Aşık olan kişilerin bazı beklentileri, ilişkide hayal kırıklığı yaşamaya ve tatminsizliğe neden olabilir. Okunan aşk romanları ya da izlenen romantik filmler, bireylerde bozuk ilişki görünümlerine yol açabilir. Aşık olduktan sonra herkes mutlu bir son ister ama ilişkide imkansız standartlar yakalamaya çalışmak birlikteliği mahveder. Kimse mükemmel değildir ve sevgilinin tüm ihtiyaçlarınızı karşılaması beklentisi mantıksızdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal