Aşı Uygulamaları Yapılacak Odalar İlk Kez Görüntülendi

Sağlık Bakanlığı’nın tüm hastanelerde koronavirüs aşısının uygulanması için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik gönderdiği genelge doğrultusunda, Ankara Şehir Hastanesi’nde 25 ‘Aşı Uygulama Odası’ hazırlandı.

08.01.2021-16:38 - (Son Güncelleme: 08.01.2021-16:43) Aşı Uygulamaları Yapılacak Odalar İlk Kez Görüntülendi

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yazıda, koronavirüs aşı uygulamalarının yapılacağı hastanelerde uygulanması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar bulunuyor. Genelge doğrultusunda aşı yapılacak olan hastanelerde tedbirler alınmaya başlandı. Salgınla mücadelenin merkezinde yer alan Ankara Şehir Hastanesi'nde de bu kapsamda 25 adet aşı uygulama odası hazırlandı.

Hazırlanan aşı odaları, aşı olmak için gelen kişilerin başka hastalarla temas etmemesi için polikliniklerden uzak bir noktaya kuruldu. Aşı olanlara, aşıdan sonra herhangi olumsuz bir durum söz konusu olduğunda müdahale edilmesi için aşı odalarının yanında müdahale odası da oluşturuldu.

RANDEVULAR E-NABIZ ÜZERİNDEN ALINACAK

Ankara Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Bircan Kayaaslan, hastanede 25 aşı odası oluşturulduğunu ve tüm koşulların aşı uygulamalarına hazır hale getirildiğini aktardı. Doç. Dr. Kayaaslan, aşı odalarının hastanedeki diğer polikliniklerden uzak bir noktaya kurulduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Hastalar, güvenlik görevlileri tarafından refakat edilerek aşı odalarına getirilecekler. Öncelikle sağlık personeli ve 65 yaş üzerinde hastalar aşılanacak. Bunlar e-nabız üzerinden randevu alarak gelip aşılanabilecekler.

‘KOŞULLARIMIZ OLDUKÇA YETERLİ’

Koşullarımız oldukça yeterli. Hastalar birbiriyle temas etmeyecek şekilde gelip aşılarını olabilecekler. Herkes randevu alarak gelecek. Kişiler sıra beklemeden işleyecek bu sistem. 65 yaş üstü olanlar aile sağlığı merkezinde de aşılarını olabilecekler. Buraya geldikten sonra her seferinde bir kişi odaya alınacak.

Bu odalarda aşıları yapılacak. Sonra da herhangi bir olumsuzluk olmadan aşı olan kişiler hastaneden ayrılmayacaklar. Yan etki durumunda ya da alerji durumunda müdahale etmek amacıyla 15 dakikalık sürenin hastanede ya da aile sağlık merkezinde geçirilmesi öneriliyor.

Olumsuzluk yaşanması halinde aşı polikliniklerinin hemen yanında müdahale odası var. Bunun için de her türlü olaya müdahale edecek şekilde ilaç bulunduruyoruz.’

Bakanlığın genelgesi doğrultusunda yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, bin ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası oluşturulacak. Her 10 aşı uygulama odası için 1 sorumlu hekim görevlendirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal