Aşı Orucu Bozar mı?

'Aşı orucu bozar mı? Oruçluyken Kovid-19 aşısı olabilir miyim? Aşı olursam kaza orucu tutmam gerekir mi? Aşı olmak kefaret gerektir mi? şeklindeki sorularınızın cevabı içeriğimizde yer alıyor.

03.04.2021-15:22 - (Son Güncelleme: 03.04.2021-15:22) Aşı Orucu Bozar mı?

'Aşı orucu bozar mı?' şeklindeki sorular Ramazan ayının gelmesi ve Türkiye'de aşılamanın hız kazanması neticesinde merak ediliyor. Ramazan ayında oruç ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar aşının ibadetlerini bozup bozmayacağı hakkında aramalar gerçekleştiriyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre aşı orucu bozar mı? İşte yanıtı.

AŞI ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kişiler 'aşı orucu bozar mı?' şeklinde sorular sormaya başladı. Toplum sağlığını kritik düzeyde etkileyen koronavirüs salgını neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bu konuda önemli bir açıklama geldi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt'un açıklamasına göre Kovid-19 aşısı orucu bozmuyor. 

KOVİD-19 AŞISI ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt'un 'Kovid-19 aşısı orucu bozuyor mu?'şeklindeki soruya verdiği cevaba göre Kovid-19 aşısı orucu bozmuyor. İdris Bozkurt, bu konu hakkında şöyle konuştu; 'Hiçbir aşının içerisinde besleyici vitamin ve gıda içerikli bir madde bulunmuyor. Aşının vücuda zerk edilmesi orucu bozmamaktadır fakat ihtiyatlı hareket etmek açısında iftar ve imsak arasında olunabilir'

ORUÇLUYKEN KOVİD-19 AŞISI OLMAK KEFARET GEREKTİRİR Mİ?

Aşıların içerisinde vücudu besleme niteliğinde vitamin ya da herhangi bir gıda maddesi bulunmuyor. Hal böyle olunca, Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre kişi, oruçluyken aşı olduğunda orucu bozulmuyor. Ancak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt kişileri yine de bu duruma karşı temkinli olmaya davet ediyor. Buna göre, eğer mümkünse iftar ile sahur arasındaki bir vakitte Kovid-19 aşısı olunması gerekiyor. Ancak kişinin aşı randevusu oruçlu olunan saatler içerisindeyse böylesi bir durumda gönül rahatlığıyla gidip aşılarını olabilirler. Bu konuda açıklama yapan Bozkurt, 'Çünkü sağlığı korumak, sağlıklı kalabilmek ve bulaşı önlemek için bu önemli bir tedbirdir. Haliyle bundan uzak durmamak için aşı olmak zorundayız. Bu aşıyı olmak zorunda olan insanlara orucun engel olmadığını hatırlatmak isterim' şeklinde konuştu.

Yine Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, oruçluyken Kovid-19 aşısı olunması durumunda kaza ve kefaret gerekmiyor. Bu kişiler, oruçlarına gönül rahatlığıyla devam edebilirler. 

İslam dini, insanların yaşayacakları bütün sorunlara karşı kolay çözüm yolları getirmiştir.  Dinimizde kolaylık vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal