Aşı Kartı ve PCR Testi Uygulaması Yarın Başlıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü önlemek adına yüz yüze ara verilmişti. Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklanan yeni kararla, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının tam zamanlı olacağı belirtildi.

05.09.2021-09:22 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-10:16) Aşı Kartı ve PCR Testi Uygulaması Yarın Başlıyor

Koronavirüs salgınıyla mücadele bir yandan tüm hızıyla devam ederken, eğitim döneminin yaklaşması akıllara ‘Bu dönem yüz yüze eğitim olacak mı?’ sorusunu getirdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının yüz yüze tam zamanlı olarak yapılacağı belirtildi. Uzun bir süredir uzaktan eğitim yapan öğrencileri, okulların açılma heyecanı sararken, ülkemizde koronavirüsün yayılmadan eğitimin ilerlemesi için tedbirler alınmaya başlandı. 

PCR TESTİ VERMEK ZORUNLU

Yeni dönem yüz yüze eğitim hakkında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede en dikkat çeken başlık, öğretmenler, eğitim kadrosu ve öğrencilerle temasta bulunan tüm çalışanların Kovid-19 aşılarını tamamlamadıysa, haftada 2 gün negatif PCR testi getirmeleri gerekecek. Tüm çalışanları kapsayan bu zorunluluk 18 yaş altı çocuklarda geçerli olmayacağı da genelgede yer aldı. 

Tedbir kapsamlı yapılan bir diğer çalışma ise okula ziyaretçi kabul edilmeyeceği. Okula girmek zorunda olan velilerin ise HES kodu uygulamasına tabi tutulacağı belirtildi. Servislerde ise her öğrenci tek bir koltukta oturacak. Üniversitede ise aşı olmayan tüm personel ve öğrenciler PCR testi yaptıracak. 

TOPLU TAŞIMALARI AŞISIZ KULLANMAK YASAK 

Virüsün en çok yayıldığı yerlerden olan toplu taşıma araçlarına artık aşı takvimi tamamlanmamış ya da virüsü atlatmış kişilerin son 48 saat içinde yaptıkları PCR testini göstermeleri gerekecek. 

ETKİNLİKLERDE PCR TESTİ ZORUNLU

Normale dönüşün başlaması ile tekrar hareketlenen eğlence sektöründe ise aşı takvimi tam olmayan her kesin sonucu negatif olan PCR testi yaptırması gerekecek. Bu tedbire uymayanlar ise etkinliklere katılamayacak. 

İŞE GİDENLER HAFTADA BİR TEST YAPTIRACAK

Yeni dönemle ilgili bir diğer merak edilen konu ise iş hayatında bu sürecin nasıl işleyeceği konusuydu. Çalışma Bakanlığı’nın yayımlandığı genelgede konuya dair önemli bilgiler yer aldı. Yeni düzenlemeye göre, aşı olmayan işçilerden yarından itibaren haftada bir kez PCR testi yaptırmaları istenecek.

MAÇA GİRiŞ YASAK

Spor severlerin dört gözle beklediği organizasyonlar için ise yine aşı takvimi uygulamasına bakılacak. Bu kapsamda aşı takvimi tam olamayan kişiler maçlara alınmayacak. Genelgede yer alan gerekli şartları taşımayan kişiler stadyumlara giriş yapamayacak. Giriş çıkışlarda özel güvenlik, HES kodu sorgulayacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal