Asgari ücrette zam süreci başlıyor: Komisyon Aralık ayında bir araya gelecek

Çalışanların aylardır heyecanla beklediği 2023 asgari ücret zammı görüşmeleri için kıs bir süre kaldı. Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun enflasyonun üzerinde bir zam açıklaması bekleniyor.

19.11.2022-08:58 - (Son Güncelleme: 19.11.2022-17:21)

2023 asgari ücret zammı milyonlarca insanın aylardır tartıştığı konular arasında yer alıyordu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun Aralık ayında yapacağı asgari ücret görüşmeleri için heyecan sürerken, yapılacak olan maaş zammının ne kadar olacağı ise en büyük soru işareti olarak göze çarpıyor. Komisyonun enflasyonun üzerinde bir zam açıklaması bekleniyor.

Asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında

TRT Haber’de yer alan habere göre; 2023 zammı için süreç aralık ayında başlıyor. Asgari ücretlinin beklediği ücret tespit komisyonu ilk toplantısını aralık ayının ilk haftasında gerçekleştirecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu

İşçi, işveren ve hükumetten 5'er temsilcinin katılacağı komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücrette ocak ayında yüzde 50 ile tarihi artışa gidildi. Temmuzda ise yüzde 30'luk ara zam yapıldı. Asgari ücretliden alınan vergilerden de vazgeçildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal