Rusya’dan ABD’ye mesaj: Onlar hazırsa biz de hazırız

Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergei Ryabkov, yaptığı açıklamada ABD Rusya ilişkileri konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Ryabkov, Rusya’nın ABD ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda, ‘’Onlar hazırsa biz de hazırız’’ ifadelerine yer verdi.

18.11.2022-18:02 - (Son Güncelleme: 18.11.2022-18:02) Rusya’dan ABD’ye mesaj: Onlar hazırsa biz de hazırız

Rus medyasına dikkat çeken açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD hakkında önemli sözler sarf etti. Ryabkov, Rusya’nın ABD ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda, ‘’Onlar hazırsa biz de hazırız’’ ifadelerine yer verirken, Rusya'da tutuklu bulunan Amerikalı basketbol yıldızı Brittney Griner'in, Rus silah kaçakçısı Viktor Bout ile takas edilmesini umut ettiğini belirtti.

Onlar hazırsa biz de hazırız

Hürriyet’te yer alan habere göre; "Washington yönetimi hazırsa Rusya ABD ile yüksek seviyede stratejik istikrar toplantılarına hazır" açıklamasında bulunan Ryabkov ayrıca Rusya'nın ABD ile yeni temaslarından kaçınmadığını sözlerine ekledi.

Ryabkov ABD'ye yeşil ışık yaksa da Kremlin'den bugün yapılan açıklamada Putin-Biden görüşmesinin planlanmadığı belirtildi.

Ryabkov Rusya ABD Açıklaması

Rusya takastan umutlu

Devlet Haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Ryabkov, Rusya'da tutuklu bulunan ve Mordovya bölgesindeki bir ceza kolonisine transfer edilen Amerikalı basketbol yıldızı Brittney Griner'in, Rus silah kaçakçısı Viktor Bout ile takas edilmesini umduğunu belirtti.

ABD yönetiminin basketbolcu Brittney Griner ve casuslukla suçlanan Paul Whelan’ı kurtarmak için esir takasını müzakere etmek istediği uzun süredir biliniyor.

İki ülke Ankara’da bir araya gelmişti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta kolaylaştırıcı rol oynayan Türkiye, geçtiğimiz günlerde kritik bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. CIA Direktörü William Burns ile Rusya Dış İstihbarat (SVR) Örgütü Başkanı Sergey Narışkin MİT’in ev sahipliğinde Ankara’da bir araya geldi.

ABD’li ve Rus istihbarat şeflerinin görüşmesinde esir takasının ele alındığı düşünülüyor.

Brittner Griney Victor Bout

ABD iki ismi istiyor

Olimpiyat şampiyonu 31 yaşındaki Griner, 17 Şubat’ta, yani Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı işgalden birkaç gün önce bagajında esrar yağı bulunduğu iddiasıyla Moskova’daki bir havaalanında gözaltına alınmıştı. Rusya’da ‘yasa dışı esrar bulundurmak’ ve ‘ülkeye esrar ile doldurulmuş elektronik sigara kartuşu sokmakla’ yargılanan Griner 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Eski bir donanma mensubu olan Paul Whelan ise reddettiği casusluk iddiasından 2020 yılında 16 yıl hapis cezası almıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal