Asgari ücrette faiz kararı güncellemesi: Enflasyon üzeri artış ve refah payı eklenecek

Milyonlarca vatandaşın maaşına yapılacak olan zamları yakından etkileyecek olan Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Politika faizi yeniden artırılırken asgari ücrette de yeni tahminler gelmeye başladı. Enflasyon üzeri zam ve refah payı ile ortaya çıkacak yeni asgari ücret rakamı ortaya çıktı. İşte detaylar…

27.10.2023-11:23 - (Son Güncelleme: 27.10.2023-17:31)

Merkez Bankası’nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35’e çıkarması sonrası enflasyonda ne gibi bir hareketlilik yaşanacağı merak ediliyor. Enflasyondaki son durum da 2024 Asgari Ücret zammının yüzde kaç olacağı sorusunu beraberinde getiriyor.

Yeni asgari ücret zammı ortaya çıktı

2023 yılı için geçerli olan 11 bin 402 lira 32 kuruşluk net asgari ücretin artışında enflasyon oranları belirleyici olacak. Enflasyon ayrıca memur ve emeklilerin zammını da etkileyecek. 

Asgari Ücret Zam

Milliyet'in haberine göre; memur, memur emeklisi, asgari ücret ve emeklilere yıl sonunda ortak bir rakamla yüzde 50 oranında Zam bekleniyor.

Refah payı da eklenecek

Yeni yılda asgari ücret için de enflasyonun üzerinde bir artış öngörülüyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 42-43 civarında bir enflasyon beklentisinin üzerine 6-7 puanlık bir refah payı ilavesiyle yüzde 50 artış söz konusu.

Böylelikle yeni asgari ücret oranının 17 bin 100 TL civarında olması bekleniyor. Bu tutarın işveren ve işçiler tarafından kabul görmesi yönünde değerlendirmeler bulunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal