Asgari ücretli aileye ev alma fırsatı! Detayları Başkan Erdoğan açıklayacak

Ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonrasında gayrimenkul sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışlarından etkilenen vatandaşlar için, sosyal konut projesi başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projeye dair merak edilenleri cevapladı.

31.07.2022-09:56 - (Son Güncelleme: 31.07.2022-10:33) Asgari ücretli aileye ev alma fırsatı! Detayları Başkan Erdoğan açıklayacak

Bir süredir üzerinde çalışılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi için geri sayım başladı. Başkan Erdoğan’ın ağustos ayında açıklama beklenen büyük projeye dair detayları Bakan Kurum anlattı. 

Asgari ücretli vatandaşlar ev alabilecek

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların birçok vatandaşı sıkıntıya soktuğunu, bu mağduriyetin önüne geçmek için birçok çalışma yapıldığını, son olarak ise asgari ücretli ailelerinde rahatlıkla ödeyebileceği şartlarda bir sosyal konut projesi hazırladıklarını dile getiren Bakan Kurum, "İnşallah ağustos ayında Cumhurbaşkanımızın büyük bir müjdeyle paylaşacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatmış olacağız. 81 ildeki vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olabileceği bir proje olacak" dedi. Bu çerçevede alt gelir grubundaki vatandaşların, gençlerin, emekli vatandaşların, şehit gazi ailelerine ayrılan kontenjanlardan faydalanabileceğini ifade eden Bakan Kurum, "Evi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek için geliştirdiğimiz projemizi asgari ücretli çalışan ailelerin de alabileceği, erişebileceği şartlarda ve büyüklüklerde hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Sosyal konut projesinde genç kontenjanı 

Ülkemizde yaşayan gençlerin hayatlarına büyük bir beklentiyle atıldıklarını ve çabaladıklarını dile getirerek, "Projelerimizde bu çerçevede onların beklentilerini de karşılayacağımız kontenjanlarımız olacak. O kontenjan çerçevesinde gençlerimiz de talep ettiği alanlardan istifade edebilecekler" dedi. 

Konut, arsa, ticari ünite

Konut projelerinin yanı sıra daha öncede bahsedilen uygun fiyatlı arsa çalışmalarında devam ettiğinin altını çizen Kurum, "Bunun yanında altyapılı arsalarımızı sürece dahil edeceğiz. Üretime ve istihdam seferberliğine katkı sunacak yeni tesislerimizin de yapımını değişik illerimizde gerçekleştiriyor olacağız. Ve bu çerçevede vatandaşlarımız gerek konutlarımızdan, gerek arsalarımızdan, gerekse ticari ünitelerimizden istifade edebilecekler’’ şeklinde konuştu. 

Devlet sübvanse edecek

Son yıllarda küresel salgınlarla beraber birçok şeyde olduğu gibi inşaat malzemelerinde de artış yaşandığına değinen Bakan Kurum, "Bu projede arsa maliyetine olsun, yapım maliyetine olsun, devletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla gerekli sübvansiyonları sağlayacak. İnşaat maliyetlerinde gerekli indirimi yapmak suretiyle yine vatandaşlarımıza uygun ödeme koşullarında ödeyebileceği şartlarda taksit imkanıyla bu projeyi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kiralar dengelenecek 

Son olarak birçok vatandaşın mağdur olduğu yüksek kira sorununa değinen Kurum, yapılan çalışmalarla beraber bununda çözüleceğini belirterek, "Gerek inşaat malzemesi noktasında, gerek çalışan noktasında lokomotif sektörümüz olan inşaat sektörünü canlandıracak bir adımı da bu projeyle başlatmış olacağız" diye konuştu. Kurum, konut projelerinin başlandıktan sonra en geç üç yıl içinde tamamlandığını, bu sürenin çoğu zaman kısaldığını da belirterek, "Kısa zamanda vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gideriyor olacağız" dedi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal