Asgari ücretle çalışan vatandaş derin bir nefes alacak! Bir maaş ikramiye hesaplara yatıyor

Asgari ücretli vatandaşın yüzünü güldürecek yeni bir promosyon anlaşması daha duyuruldu. Neredeyse bir maaş ikramiye hesaplara yatırılacak.

18.03.2024-10:24 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-10:24) Asgari ücretle çalışan vatandaş derin bir nefes alacak! Bir maaş ikramiye hesaplara yatıyor

Mart ayının başından itibaren memur ve emekli maaşlarına yönelik promosyon ödemelerine ek ödemeler için anlaşmalar devam ediyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlarda, artık emekli vatandaşlar gibi promosyon dalgasına katılım sağlayarak neredeyse bir maaş tutarına kadar ikramiyenin sahibi olabiliyor. Memur ve emekli vatandaşlara ödenen promosyonlara artık asgari ücretle çalışan vatandaşlar da katılım sağlayacak. Bir maaş promosyon ikramiyesi için nefesler tutuldu! 

Asgari ücretin %49 zam yapıldığı açıklanmıştı

Aralık ayı itibariyle yeni yıla girmeden önce asgari ücret tespit komisyonun gerçekleştirmiş olduğu toplantıyla yeni asgari ücreti belirledi. 1 Ocak 2024 itibariyle geçerli olacak asgari ücrete %49 oranında zam yaptığını paylaşıldı. 17.002 TL olarak belirlenmiş olan yeni asgari ücret sonrasında gözlet belediyeler ve şirketlerin yapacak olduğu zamlara çevrildi. Mart ayının başından itibaren ise tek tek şirketler ve belediyeler maaş - promosyonlarını duyurmaya başladı.

asgari ücretliye bir maaş ikramiye

O şirkette çalışanlar 15 Bin nakit + 2 Bin TL kredi kartı puanı kazanacak

Yeni yıla girmeden önce yapılan asgari ücret tespit komisyonu kapsamında yeni ücret 17.002 TL olarak duyurulmuştu. Bu açıklamalardan sonra özel şirketler ve belediyeler de kendi maaşlarını, personellerini yapacak oldukları zammı belirlemek için detaylı görüşmeler gerçekleştirmeye başladı. Yeni bir haber ise 250 çalışanı bulunan bir şirketten verildi. Şirket 3 yıl boyunca personellerinin maaşlarını anlaşmalı bir özel banka üzerinden alınacağına dair kararını paylaştı. Banka kapsamında her çalışan personele 15.000 TL nakit ödeme, 2.000 TL ise kredi kartı puanı içeren ödeme sağlanacak. Toplamda böylelikle şirketteki 250 personel, 17.000 TL’lik promosyon ödemesini kapacak. 1 Nisan 2024 tarihi itibariyle tek tek hesaplara yatırılmaya başlanacak olan bu promosyon miktarlarına ek şirket çalışanına bir sene özel sağlık sigortasını da hediye edecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal