Asgari ücrete Temmuz'da ek zam gelecek mi? 2022 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi ve işverenlerin gündeminde yer alan asgari ücret ara zammı ile ilgili son gelişmeler haklında bilgi almak isteyen vatandaşlar, Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceği konularını da yakından takip ediyor. Peki, asgari ücrete Temmuz'da ek zam gelecek mi? 2022 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

17.04.2022-13:07 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-13:48) Asgari ücrete Temmuz'da ek zam gelecek mi? 2022 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Sürekli yükselen enflasyon ve her alanda yapılan kademeli zamlar vatandaşın alım gücünü giderek düşürmeye başladı. 2022 Ocak ayında asgari ücrete yapılan zamlar ekonomik şartların değişmesiyle birlikte vatandaşın erinde eriyip yok oldu.

Asgari ücretle yıl içinde ikini bir zam beklentisi içine giren çalışanlar Ak Parti'den gelen ek zam açıklamalarıyla biraz rahatladı. Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücret maaşlarına normal mevzuat gereği yılda bir kez yapıldığını fakat bunun değiştirilmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Özkan'ın bu açıklamaları sonrasında ise gözler, Temmuz ayında yapılması planlanan zamlara çevrildi. Peki, Asgari ücrete Temmuz'da ek zam gelecek mi?

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam gelecek mi

Asgari ücretlerin ara zamları ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların enflasyon ile mağdur olmalarına izin vermeyeceklerini dile getirerek asgari ücretlerine ek zamla ilgili görüşmelerin yapılabileceğini söyledi. 2022 Ocak ayından verilen yüzde 50 zam oranıyla net 4 bin 250 TL ola asgari ücretin Temmuz ara zammı ile birlikte ne kadar olacağı da merak konusu oldu.

2022 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bünyesinde asgari ücretlere yapılması planlanan ara zamlarla ilgili bşr takım görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Temmuz ayında asgari ücrete ek zam geleceği ihtimali görüşmelerde ele alınırken aynı zamanda Ocak ayında yapılan rekor zammın bir süre devam etmesi gerektiği yönünde bazı görüşlerin de ortaya çıktığı belirtildi.

Özbekistan ziyareti sırasında asgari ücret ek zamları hakkında yeniden bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlarına onları aldatacak, yani yapmayacakları şeyleri söylemeyi doğru bulmadığını, asgari ücretleri yeni tespitleri için belirlen komisyonun bu konuyu değerlendireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanı'nın sendikacılarla zaten sürekli irtibat halinde olduğunu ve görüşmeler sağladığını dile getirerek asgari ücrete yeni bir zam yapıldığını ve maaşların farklı bir noktaya çekildiğini hatırlatarak fevkalade bir durum olması durumunda yeniden tartışmaya alınma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Temmuz 2022 Asgari ücret zammı

Asgari ücret miktarlarının Temmuz ayında tekrar belirlenebilmesi için yasal alanda bir değişiklik yapılması gerekiyor. Bu durumda yılda bir kez toplanan komisyonun temmuz ayı öncesinde yeniden toplanması gerekecek. Komisyon toplandıktan sonra alınan kararla birlikte Temmuz ayında emeklilere ve memurlara yapılacak olan ikinci artış işlemleri asgari ücretliler için de uygulanabilir.

022 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak

Memur ve emeklilerin ikinci zam işlemleri 6 aylık enflasyon verilerine göre hesaplanarak veriliyor. Bu enflasyon oranını asgari ücrete uygulanırsa bir asgari ücretlinin maaşına 800 TL'nin üzerinden artış eklenebilir. Ayrıca, bu formül dışında başka formüllerinde uygulanması mümkün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal