Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması

Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar fiyat artışlarını da beraberinde getirirken, asgari ücretli çalışanlar maaşlarına yeniden bir zam beklentisi içine girdi. Yapılan açıklamalar zam sinyalini de beraberinde getirirken vatandaşlar 'Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılacak mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu gelimlerin hemen ardında ise Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi.

25.03.2022-12:49 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-14:03) Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması

Son zamanlarda döviz kurlarındaki artış ve ithalatta tedarik endişesi çok sayıda ürünün fiyat artışı yaşamasında neden oldu. Ocak ayında yüklü bir zam alan asgari ücretli çalışan, yaşam şartlarını zorlayan ekonomik kriz sonucunda aldığı zammın daha çok eridiğini gördü. Her geçen gün yeni bir zam haberiyle uyanan vatandaşlar asgari ücrete yeniden bir zam beklentisi içine girerken, konuyla ilgili kulislerden gelen müjdeli haberler sonrası çok sayıda vatandaş, 'Asgari ücrete Temmuz ayında yeni zam yapılacak mı?' 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorularını sormaya başladı.

Asgari ücrete zam gelecek mi? 

İlk olarak AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yaptığı bir konuşmasında asgari ücretlere yeniden bir zam yapılma ihtimalinin olduğunu dile getirmiş, Özkan'ın açıklamaları sonrası ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'de asgari ücret zammını gerektirecek bir durum olursa gündeme alınabileceğini söyledi.

Asgari ücrete zam gelecek mi?

Bu açıklamalar sonrası asgari ücretli çalışanlar da Temmuz ayında zam yapılacağı beklentisi yükselirken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yapılacak açıklamalara çevrildi. Milyonlarca çalışanın merakla bekledi asgari ücret zammı ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında çok önemli bilgiler paylaştı.

Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması

NATO zirvesinde dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme dair de konuşan Erdoğan, asgari ücrete yapılması öngörülen ara zam konusu hakkında değerlendirmelerini de anlattı. 2022 Ocak ayında asgari ücrete beklenilenden fazla oranda bir zam yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüzde gerekli olması halinde yıl ortasına doğru enflasyon rakamlarının yenide değerlendirmeye alınarak asgari ücret zammını ele alabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile konuyu değerlendirdiklerini ve görüşmeler neticesinde ise 2022 yılının ortasında böyle bir değerlendirme gerekliliği durumunda kesinlikle vatandaşın yanında olacaklarını ve işçilerinde de hiçbir şey esirgemeyeceklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal