Asgari ücret ikinci toplantı tarihi belli oldu mu, ne zaman yapılacak? Asgari ücret ikinci toplantıda zam belli olur mu? Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Milyonlarca kişinin dikkatle takip ettiği asgari ücret görüşmelerinin ilki bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında gerçekleşti. Bakan Vedat Işıkhan, toplantıda herhangi bir rakamın telaffuz edilmediğini söylerken ikinci toplantı için de tarih verdi. Peki Asgari ücret ikinci toplantı tarihi belli oldu mu, ne zaman yapılacak? Asgari ücret ikinci toplantıda zam belli olur mu? İşte asgari ücret son dakika gelişmeleri…

11.12.2023-17:13 - (Son Güncelleme: 11.12.2023-17:13)

Asgari ücret maratonunda ilk randevu bugün gerçekleşti. İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında bir araya geldi. Güncel olarak net 11 bin 402 lira olan asgari ücrete yapılacak zam konusunda toplantıda nasıl diyalogların gerçekleştiği merak edilirken konu hakkındaki detaylar Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ndan geldi. Bakan Işıkhan toplantıda herhangi bir asgari ücret rakamının gündeme getirilmediğini bildirdi. Bu açıklama sonrası gözler asgari ücret ikinci toplantı tarihine çevrildi. Peki Asgari ücret ikinci toplantı tarihi belli oldu mu, Ne Zaman yapılacak? Asgari ücret ikinci toplantıda zam belli olur mu?

Asgari ücret ikinci toplantı tarihi belli oldu mu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün yapıldı. Toplantının sona ermesinin ardından gözler asgari ücret zammı hakkında gelecek açıklamalara çevrildi.

Asgari Ücret İkinci Toplantı

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı için, "Bugün milyonlarca kişinin gözü kulağı bugünkü toplantıdaydı. Bugünkü toplantılarımızda herhangi bir ücret konusu görüşülmedi.18 Aralık Pazartesi saat 13.30'da tekrar bir araya gelinecek" ifadelerini kullanarak tarihi duyurdu.

Asgari ücret ikinci toplantıda zam belli olur mu?

18 Aralık’ta yapılacak ikinci asgari ücret toplantısında 2024 yılında yapılacak zam konusunda rakamsal beklentilerin masaya yatırılacağı tahmin ediliyor. 

Asgari ücret gerçekleştirilen toplantıların ardından belli olacak ve 31 Aralık tarihinden önce açıklanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal